Viljandimaa kogukonnapärl särab Kuhjavere külas

Regionaalminister surumas kätt Mukkide peretütrel Laglel. Foto: Peep Talimaa
Kolmapäeval toimus pidulik ja meeleolukas sündmus Suure-Jaani vallas Kuhjavere külas Tire talus, kus tunnustati Viljandimaa kogukonnapärliks kuulutatud perekond Mukki.

Konkursi kogukonnapärl Viljandimaal võitnud Perekond Mukk on eestvedajaks Kuhjavere külaelu mitmekülgsel edendamisel ja kogunud üle Eesti tuntust Kuhjavere teatrifestivali korraldamisega. Perenaine Urve ja peremees Romeo Mukk võtsid
koos laste ning lastelastega õnnitlusi vastu paljudelt külalistelt.

„Selle pere algatusel on kodukandis väga palju korda saadetud ja siinsesse arengusse panustatud. Nad on edendanud kultuurielu, propageeriud tervislikku ja ökoloogilist mõtteviisi,” ütles Eesti Külaliikumise Kodukant tegevjuht Kaie Toobal, kes kiitis ka Romeo Mukki aktiivset osalemist Viljandimaa kodukandiliikumises.

Mukkide panust külaelu erksaks ja huvitavaks muutmisel esile tõstnud regionaalminister Siim Valmar Kiisler kinkis Urvele ja Romeole sepa meisterdatud tunnusmeene, milles peidus pärl. “Kuhjavere külavanem Romeo on ka meie vallavolikogu liige ja toob koduküla rõõmud ja mured aktiivselt kohalikku omavalitsusse,” lisas Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu.

Pidulikule kokkusaamisele oli kogunenud rohkesti Kuhjavere küla elanikke, kes Mukkidele ka tõsisteks abilisteks erinevates ettevõtmisteks. Koduküla inimesed esitasidki Mukkide pere Viljandimaa kogukonnapärli laureaadiks. „Ilma Urve ja Romeota oleks meie külaliikumine märksa tagasihoidlikum,” sõnasid nad.

Urve ja Romeo olid pidulikuks sündmuseks kaetud lauale pannud ka kodulehma piimast valmistatud kama ning tordi, mille tegemisel kasutatud Tire talu kanade mune.

Jaan Lukas