Roostal kõneldakse homme looduskaitsealadest

Kolmapäeval, 7. märtsil toimub Läänemaal Roosta Puhkekülas rohelise taristu teemaline avaseminar “Looduskaitsealad kui osa rohelisest taristust”.

Ettekannetes käsitletakse Euroopa Komisjoni lähenemist rohelisele taristule, rohelise taristu projekte, rohevöö võrgustikku ning räägitakse näidetest Kagu-Euroopas, Tsehhis ja Lätis, mis annab hea ülevaate looduskaitsealade tegevustest väljaspool Eestit.

Päeva lõpus korraldatakse töötoad, kus looduskaitse töötajad saavad arutleda rohelise taristuga seonduvate võimaluste ja kitsaskohtade üle. Detailsem kava on leitav EUROPARC`i kodulehel: http://europarc-nb.org/calendar/2012/03#calendar.

Seminariga tähistatakse Eerik Kumari sünniaastapäeva, kes oleks tänavu saanud 100-aastaseks. Eerik Kumari oli Eesti looduskaistesüsteemi loojaid peale II maailmasõda ja osales aktiivselt rahvusvahelises looduskaitsetöös.

Lisainfo: Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regioon

Share via
Copy link
Powered by Social Snap