Rakvere rahvas osaleb hoogsalt liikumissarjas

Möödunud esmaspäeval pääses 99 usinat rakverelast AQVA sauna- ja veekeskusesse tasuta. Põhjuseks sarja „Terve Rakvere Liigub” preemiasüsteem, mis tunnustab priipääsmetega neid, kes läbinud kõik veekeskuse etapile eelnevad liikumisüritused.

Täna, 21. npvembril toimuval liikumisaktsioonil pannakse aga koostöös Maanteeameti ja Põhjakeskusega rõhku hoopis liikumisturvalisusele. Maanteeamet kirjeldab enam kui sajale regulaarliikujale olulisemaid ohukohti, mis pimedas ja hämaras liikumisega tekkida võivad. Omapoolse panuse turvalisuse tagamiseks õhtustel jooksu- ja kõnniradadel annab Põhjakeskus, kes jagab liikumishuvilistele korraldajate läbi sadakond helkurit.

Kuidas suhtute liikumissarja toimumisse õhtusel ja pimedal ajal? Vastab Diana Okas, Maanteeameti Ida regiooni liiklusohutuse osakonna peaspetsialist

Suhtume väga positiivselt kui inimesed endast hoolivad ja end nähtavaks muudavad. Musti tonte liikluses, kes ohustavad ennast ja teisi, ei poolda. Kiidame tublisid, kes annavad head eeskuju.

„Teadsin juba eelmisel aastal sellest, aga käima sain ennast alles sellest hooajast. Oleme elukaaslasega väga rahul. Eestvedajad on toredad, kaaslased sõbralikud ja rõõmsad ning pidevalt rõhutatakse vajadust kanda liikudes helkureid ja veste. Sellist hoolt on hea tunda. Toetajate kohalt meeldib meile eriti Rakvere Teatri liitumine sarjaga ning mulle kui terviseteadlikkule inimesele laienevad soodustused” võtab liikumissarjas osalev Riina Ignatov sarja iseloomu kokku.

„Terve Rakvere Liigub” toob teisel hooajal igal esmaspäeval ühiselt liikuma nii kepikõndijaid, jooksjaid kui ka käijaid. Harukordsed pole liikumissarjas ka beebikärudega emmed. Keskmine osavõtt sarjast on kujunenud 120-135 inimest.

Terviseteadlikkust premeerib Rakvere Teater

Miks elab Rakvere Teater liikumissarjale kaasa? Vastab Marika Tint, Rakvere Teatri korraldusjuht

Rakvere Teater elab kaasa igale algatusele, mis inimesi aktiivseks, terveks ja rõõmsaks teeb. Terve ja aktiivne inimene mõtleb ja tegutseb, rõõmus inimene jaksab näha enesest laiemalt – selle nimel toimetab ka Rakvere Teater.

Täiendav info: Kadi Fedoritš, Ööjooksu ja “Terve Rakvere Liigub” projektijuht, www.eestimaraton.ee