Rosmal jätkub Vanemate Kool

Vanemate Kool toimub Rosma koolis. Foto: Rosma Haridusselts
MTÜ Rosma Haridusselts alustab Vanemate Kooli neljandat õppeaastat, mille fookuses on sel hooajal looduse aastaringiga seotud pühad ja lapsevanemate oma initsiatiiv ehk „lapsevanemalt lapsevanemale“.

Inimene elab ja tegutseb kooskõlas maailma ja loodusrütmidega. Pööripäevad annavad aastaringile rütmi, toimub valguse kvaliteedi muutus. Üleminekul ühest seisundist teise on alati arenguvõimalus. Mida kõnelevad meile aastaringipühad, mis on tänapäeval pühade mõte, kuidas leida nende tähistamisest jõudu ning kuidas seda kõike vahendada lastele?

Lapsevanemate initsiatiiv sündis kooli ja lasteaia visioonipäeval ning seisneb selles, et lapsevanemad ise tutvustavad üksteisele omi töid ja tegemisi, hobisid, reise või muidu huvitavaid ettevõtmisi.

Neljanda õppeaasta esimese poolaasta tunnid on 21. septembril, 19. oktoobril, 2. ja 30. novembril.

Johannese Kool ja Lasteaed Rosmal asuvad Põlva külje all 20. sajandi kooliuuendaja Johannes Käisi sünnipaigas. Haridusuuenduslike impulsside hoidmine ja levitamine Kagu-Eestis on üks kooli missioone. Kool on 21 aastane põhiharidust andev waldorfkool. Vanemate kool sai alguse kolm aastat tagasi vanemate enda küsimustest lapse arengu ja waldorfpedagoogika kohta.

Esimene tund on 21. septembril, kolmapäeval kl 18.00-20.30
– ühised mängud, Külli Volmer
– ettekanne sügisesest Miikaeli-ajast ja selle tähendusest inimeseks olemisele, Heli Kudu
– trumm ja retsitatsioon “Püha Miikaeli mõõk”, mida 29. septembri õhtusel etendusel „Miikaeli võitlus Draakoniga“ kooli õuel kaasa lugeda, Riina Velmet ja Külli Volmer
– vahetund ehk üürike aeg kooli ja kodu vahel, kui sööme võileiba, joome teed ja ajame niisama juttu

Vanemate Kool on avatud kõigile lapsevanematele ja huvilistele, kellel on küsimusi lapse kasvamise toetamise ja waldorfpedagoogika kohta. Soovituslik annetus koolitunniks 3-5 eurot.

Konkreetse päeva infot vaata jooksvalt kodulehelt: www.rosma.edu.ee. Küsimustele vastavad Külli Volmer (53022793) ja Heli Kudu (5224639)

Allikas: Rosma Haridusselts