Pühapäeval kogunevad Viljandisse rahvamuusikud ja orkestrandid

XI noorte laulu- ja tantsupeo Viljandimaa kuraatori Kati Grauberg-Longhursti sõnul pole varem juhtunud, et nii suur hulk muusikuid korraga ühes proovis on.

Kell 11 Viljandi Maagümnaasiumi algklasside majas algaval proovil osalevad lisaks Viljandi maakonna sümfooniaorkestrile veel Paide Muusikakooli sümfoniettorkester ning Pärnu Muusikakooli keelpilliorkester. Puhkpillimängijatele tuleb juurde Järvamaalt „Orkester Türi“.

„Kokku peaks suurproovis kavakohaselt osalema 259 noort muusikut,“ lisas Kati Grauberg-Longhurst. Pärast koondproovi jäävad puhkpilliorkestrid veel harjutama Viljandi Maagümnaasiumi algklasside majja, ent rahvamuusikud liiguvad ettemängimisele Viljandi Orkestrimajja.

Kuraatori sõnul on esinduslik ka muusikute kuulamises ning rahvamuusikute puhul ühtlasi hindamises osalejate koosseis. Sümfooniaorkestreid tulevad kuulama Jüri-Ruut Kangur (liigijuht), Lilyan Kaiv ja Risto Joost; puhkpilliorkestreid Hando Põldmäe (liigijuht) ja Aavo Ots ning rahvamuusikakollektiive Ando Kiviberg (liigijuht), Tonio Tamra, Sandra Sillamaa ja veel neli solisti-rahvamuusikut. XI noorte laulu- ja tantsupidu peetakse 2011. aasta 1.–3. juulini Tallinnas, peo üldteema on “Maa ja Ilm”. Viljandimaalt kandideerib suurpeole kokku 116 kollektiivi 2614 osalejaga. Peole soovib läbi ülevaatuste sõela pääseda 45 rahvatantsurühma, kuus võimlemisrühma, 51 koori, kolm orkestrit, kaheksa rahvamuusikaansamblit ja kolm rütmimuusika ansamblit.

Lisainfo:

Kati Grauberg-Longhurst, XI noorte laulu- ja tantsupeo Viljandimaa kuraator, Viljandi maavalitsuse kultuuri peaspetsialist, tel 55675414
kati.grauberg@rahvakultuur.ee

Foto: nommefolk2006.rahvamuusik.ee

Share via
Copy link
Powered by Social Snap