XXVIII PUUETEGA INIMESTE KULTUURIFESTIVAL TOIMUB VANEMUISES

Tartu Puuetega Inimeste Koja kevadkontsert 2024. a 29. mail.

Foto: Tartu Puuetega Inimeste Koda

Päevatoimetaja

Eesti Puuetega Inimeste Koda koostöös Tartu Puuetega Inimeste Kojaga korraldab 1. juunil Vanemuise kontserdimajas puuetega inimeste kultuurifestivali, mis toimub kahekümne kaheksandat korda.

Tegemist on puuetega taidlejate poolt väga oodatud iga-aastase tähtsündmusega, mis sai alguse Viljandist ning on nüüd toimunud erinevates kohtades, tänavu uuesti Tartus ning Euroopa kultuuripealinn Tartu2024 põhiprogrammi üritusena.

“Vanemuise kontserdimajas oleme seda festivali juba varem korraldanud. Tänavune on nii eriline, kuna Tartu on Euroopa kultuuripealinn. Traditsioon ühelt poolt ja pidev uuenemine ongi selle ürituse võlu,” rääkis Tartu Puuetega Inimeste Koja tegevjuht ja festivali peakorraldaja Senta Michelson.

Programmis on puuetega inimeste kollektiivide esinemine, näitusmüük ja teenuste tutvustused. Osalejad on kogu Eestist – Saaremaalt, Ida-Virumaalt, Tallinnast aga ka lähemalt. “Silvia Ilves ja pojad panevad päevale punkti,” lisas Senta Michelson.

Tartu 2024 programmiliini Inimene ja Oskused juht Jaan Ulst lisab: «Tartu 2024 sisu loojad on ka puuetega inimesed. Hea meel on, et tänavune kultuurifestival oma eripalgeliste esinejatega on just Tartus ja on Tartu 2024 programmi osa».

Festival on tasuta ja toimub 1.j uunil kl 11-18 Vanemuise kontserdimajas. Festivali otseülekannet saab vaadata Eesti Puuetega Inimeste Koja YouTube kanalilt: youtube.com/epikoda

Eesti Puuetega Inimeste Koda korraldab puuetega inimestele kultuurifestivali alates 1993. aastast. Tegemist on unikaalse ja kõige pikaajalisema traditsiooniga puuetega inimeste kultuurisündmusega Eestis, millel astuvad üles lauljad, tantsijad, instrumentalistid ja näitetrupid üle Eesti. Igal aastal jõuab publikuni paarkümmend erinäolist etteastet nii lastelt, täiskasvanutelt kui ka eakatelt.

Tänavuse festivali toimumist rahastavad Eesti Puuetega Inimeste Fond koostöös Sotsiaalministeeriumiga läbi Eesti Puuetega Inimeste Koja, Tartu2024 programmi projekt «Erinevus rikastab», Eesti Kultuurkapital ning A Le Coq.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap