MEIE NURSIPALU MOODUSTAB RIIGI SÜNNIPÄEVAL INIMKETI

Nursipalu kett 2023. a 24. veebruaril. Foto: Meie Nursipalu MTÜ

Meie Nursipalu MTÜ teatel liitub nende kodanikeühendus 24. veebruaril Tallinnas toimuva Terve Eesti Toetusavaldusega, et seista ühiselt õiguste eest olla kuuldud, nähtud ja arvestatud.

Nursipalu kett 2023. a 24. veebruaril. Foto: Meie Nursipalu MTÜ

Kuna Meie Nursipalu korraldab Eesti Vabariigi aastapäeval teist aastat järjest protestiaktsiooni Nursipalu kett, liituvad nad Tallinnas autorongina toimuva meeleavaldusega, korraldades samalaadse autode rongkäigu läbi Võru linna Nurssi, kus moodustatakse inimkett.

„Tähistamaks vääriliselt EV aastapäeva ning kaitsmaks oma kodukandi rahu, vaikust, põlistalusid ning loodusväärtusi, kutsub kodanikeühendus Meie Nursipalu kõiki kaasamõtlejaid, sõpru ning poolehoidjaid laupäeval Võrumaale,” selgitatakse värskes pressisõnumis.

Nursipalu kett 2023. a 24. veebruaril. Foto: Meie Nursipalu MTÜ

Meenutuseks, et aasta tagasi toimunud Nursipalu kett oli esimene avalik suur protestiaktsioon Nursipalu harjutusala laiendamise ja sinna mastaapse militaarbaasi rajamise vastu. Korraldaja sõnul häirib juba praegu harjutusväljalt kostuv müra inimesi vähemalt 20 km raadiuses. Väidetavalt kannatab müra käes suur osa Võrumaast, tublisti üle 20 000 inimese. Võrumaa ei luba, et Nursipalus hakataks tegema veealuseid lõhkamisi ja harjutama lennukitelt pommitamist – nii nagu on sisse kirjutatud Nursipalu harjutusvälja arendusprogrammi. Võrumaa ei luba, et üle nende peade hakkavad lendama mürsud, et hakatakse tulistama sihtmärgialadele üle tsiviilisikute peade rahu ajal – nii nagu on kirjutatud harjutusvälja arendusprogrammis. Võrumaa ei luba oma inimesi kodudest välja kihutada.

Päevakavas märgitakse kogunemist alates kell 13.30 Tallinn-Vôru mnt alguse sirgel lõigul, väljaspool linna piiri. Autode ninad suunatakse Vôru poole ja kell 14.00 sõidetakse kolonnis läbi Võru linna Nurssi. Kell 15.00 kuni 15.15 ühendatakse käed Nursipalu ketiks Võru-Valga maanteel. Igal osalejal palutakse kaasa võtta küünal ja jätta see hiljem enda kohale tee äärde.

Nursipalu kett 2023. a 24. veebruaril. Foto: Meie Nursipalu MTÜ

Alates 15.30 oodatakse kõiki osalejaid pidutsema Nursi vanasse koolimajja. Sissepääs prii. Pakutakse kuuma teed ja võileibu, kohal on pillimees. „Laulame, räägime nii asjalikku kui muidujuttu. Lastel on võimalus koolimaja õues ringi joosta ja liugu lasta,” lisatakse teates. „Nursipalu kett julgustab võrumaalasi seisma iseenda eest, oma elu ja oma väärtuste eest, traditsioonide ja kestmise eest.”

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

AUTODE RONGKÄIGUS SÕIDETAKSE ÕIGUSTE EEST