AUTODE RONGKÄIGUS SÕIDETAKSE ÕIGUSTE EEST

Autod teel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eesti Vabariigi aastapäeval toimub Tallinnas algusega kell 15.00 autode rongkäigus Terve Eesti Toetusavaldus, millest oodatakse osa võtma kõiki, kes tunnevad vajadust toetada inimesi, keda valitsus ja otsustajad ei kuula, kellega ei arvestata ja kelle õigusi rikutakse.

„Kui kitsa teemaga meeleavaldused koguvad vaid teatud hulga osavõtjaid ja need koos petitsioonidega sisuliselt tasalülitatakse ja naerdakse valitsuse ja riigikogu poolt välja, on meil praegu võimalus kõik koos tänavatele sõita ja näidata ühtse arvuka hulgana oma rahulolematust valitseva korraga,” selgitatakse Terve Eesti Koostöökoda MTÜ poolt jagatud pressiteates. Rõhutatakse, et ettevõtmine ja sõnum ei ole parteipoliitiline ega erakondlik.

„Sõltumata sellest, kas valitsus on parem- või vasakpoolne, on aasta-aastalt aina selgem, et rahvale on liiga palju valetatud ja vassitud,” väidetakse üleskutses. „Poliitikud eelistavad rahva asemel kuulata korporatsioonide lobiste. Ühiskonnas puudub diskussioon meid kõiki puudutavatel teemadel. Ja see peab muutuma!” Lisatakse, et kodanikud peavad saama riiki usaldada ja selleks on hädavajalik kaasata juhtimisse ühiskonna andekaimad inimesed ning taastada riigiametnike ja poliitikute vastutus oma tegevuse eest.

“Me ei tohi unustada, et peame siin riigis koos elama ka homme, aasta ja kahekümne pärast. Vastandumine ja usaldamatus on viinud ühiskonna kriisi, millest toob välja ainult koostöö, hea tahe ja ühisosa leidmine.”

Murekohtadena tuuakse välja automaksu ja teisi maksutõuse, elektrihindasid, haridustöötajate palkasid ja töökoormust, pere- ja lapsetoetuseid ning palju muud. Leitakse, et aeg on küps avatud aruteludeks seni puudulikult käsitletud põletavatel teemadel ning rahva, ettevõtjate ja organisatsioonide sisuliseks kaasamiseks.

Kogu teave on nähtav kodulehel.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

ÜÜRATU AUTODE RIVI LOOKLES PÄRNU TÄNAVATEL

Share via
Copy link
Powered by Social Snap