HAVADARZ JA LINDA VRANCHANET PÄRNU BUSSIJAAMAS

Videouudis ja fotod

Kontsert Pärnu bussijaamas. Havadarz ja Linda Vranchanet.

Video: Urmas Saard / Külauudised

Kontsert Pärnu bussijaamas. Havadarz. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Laupäeval, 17. veebruaril korraldas Kogukonnakeskus Raeküla Vanakool koostöös Pärnumaa Ühistranspordikeskusega mitmele lähestiku asuvale tähtpäevale pühendatud tunnipikkuse kontserdi Pärnu bussijaama reisijate saalis, kus esinesid idamaise kavaga tantsurühm Havadarz ja Läti viiuldaja Linda Vranchanet.

Kontsert Pärnu bussijaamas. Linda Vranchanet. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Piia Karro-Selg, Kogukonnakeskus Raeküla Vanakool juhataja, selgitas, et nõnda tähistati sõbrapäeva ja sõbranädalat, mõeldi peatsele Konstantin Pätsi 150. sünnipäevale ja saabuvale Eesti Vabariigi 106. aastapäevale. Raeküla kool on otseselt seotud Konstantin Pätsiga, sest tema tõi Riiast õppeasutuse asutamise loa. Idamaiseid tantse harrastava tantsurühma Havadarz tantsuõpetaja on Heivi Täht. Linda Vranchanet tutvustas ennast tänavamuusikuna, kuid mängis kuulajate hinnangul tõelise viiulivirtuoosina. Viiuldajalt tulid ka tuttavad Eesti autorite palad, mis pani publiku erilise elevusega kaasaelama ja tormilisemalt plaksutama. Bussijaam oli rahvast täis ja nii pidid kuulajad kohati isegi ebamugavust tundma, kui kõik ei pääsenud mobiiliga segamatult kontserti lindistama.

KU päevatoimetaja