SINDI GÜMNAASIUM VALMISTUB EESTI VABARIIGI 106. AASTAPÄEVA HOMMIKUKS

Kaisa Hartwich juhendab Sindi Gümnaasiumi õpilasi. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna valmistusid kümned Sindi Gümnaasiumi õpilased 24. veebruari hommikul toimuvaks lipurivistuseks, mille viis läbi MTÜ Eesti Lipu Seltsi innukas toetaja Kaisa Hartwich, sama kooli vilistlane.

Harjutati lipu hoidmist seismisel ja liikumisel. Aga alustati õigetest võtetest lipu lahti rullimisel. Hoopis tähtsam on oskus lippu kokku kerida. Seda polegi nii lihtne teha, kui varajasem kogemus puudub. Lühemat kasvu õpilastel oli tegemist, et lipuvart maaga paralleelselt hoides ei puutuks puhas kangas hetkekski põrandaga või tänavasillutisega kokku. Märja ilmaga võib hetkeline kokkupuude tähendada lipu rikutust, mida enne järgmist pesu enam kasutada ei saaks.

Tre Raadio Pärnu stuudio on lipu seltsi tegevuse pikaaegne toetaja.

Sindi gümnaasium on oma lippe eeskujulikult hooldanud. Kooli direktor Katrin Kohjus ütles, et alles mõni aeg tagasi vaadati kõik lipud tähelepanelikult üle ja pesti puhtaks. Koolil on lipu seltsi poolt kingitud 40 lippu, mida kasutatakse riigile ja rahvale olulistel tähtpäevadel. Lisaks pidulikkuse rõhutamisele on lippude kasutamisel ka teine eesmärk. Riigi võimsamat sümbolit saab noorte seas kasutada praktilise õppevahendina patriotismi sisendamisel ja kodanikuks kasvatamisel.

Sindi Gümnaasiumi õpilased harjutavad lipuga ümberkäimist.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Traditsiooniliselt osaleb Sindi Gümnaasium taas lipu seltsi Sindi osakonna korraldataval hommikusel lipurivistusel ja lipuheiskamisel. Päevasündmus algab kell 8.00 Sindi Gümnaasiumi esisel väljakul, kus koondutakse Julius Friedrich Seljamaa monumendi lähedale.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

24. VEEBRUARI HOMMIK ALGAB SINDIS LIPPUDERIVISTUSE JA ÜHISE LIPUHEISKAMISEGA