TERJE PENNIE JA RAUNO KAIBIAINEN VÕLUVAD VAATAJAT INSPIREERIVA ARMASTUSLOOGA

Miksteatri uuslavastus “Oscar ja Roosamamma. Kirjad Jumalale”. Foto: Kaido Rannik

Sõbrapäeval esietendus Miksteatri uuslavastus “Oscar ja Roosamamma. Kirjad Jumalale”, mis puudutab igavikulisi küsimusi lapse silmade kaudu.

Miksteatri uuslavastus “Oscar ja Roosamamma. Kirjad Jumalale”. Foto: Kaido Rannik

“Oscar ja Roosamamma. Kirjad Jumalale” on Éric-Emmanuel Schmitti samanimelisel teosel lavastatud draama, mis jutustab 10-aastasest vähihaigest poisist, kellel jätkub elujõudu üksnes loetud päevadeks. Oscar elab elutervemalt ja sisukamalt kui mõnigi teine inimene kogu oma elu.

“Oscarit ja Roosamammat” on alates lavaletulekust 2006. aastal mängitud Eesti eri paigus. “See on minu arvates üks ilusamaid armastuslugusid üldse,” sõnas lavastaja Kaido Rannik.

Éric-Emmanuel Schmitt on tuntud prantsuse kirjanik ja dramaturg. Tema tuntumaid teoseid on näidend “Oscar ja Roosamanda” ning romaan “Monsieur Ibrahim ja lillepoiss”. Schmitt on pälvinud mitmeid auhindu, sealhulgas Prantsuse Akadeemia grand prix näidendiga “Oscar ja Roosamanda” ning nomineeritud mainekatele auhindadele nagu Molière’i auhind. Tema looming käsitleb sageli sügavaid eksistentsiaalseid küsimusi ning on leidnud laialdast tunnustust nii Prantsusmaal kui ka rahvusvaheliselt.

Miksteatri etendused IMPEERIUMI teatrisaalis toimuvad sel kevadel veel kaheksal korral.

Etendused veebruaris: 18. ja 22.02 kell 19.

Etendused märtsis: 02. ja 03.03, 20. ja 21.03, 30. ja 31.03 kell 19.

Lavastaja Kaido Rannik, valguskunstnik Aleksandr Mirson, muusikaline kujundaja Madis Kreevan, kunstnik Inga Vares. Teksti on tõlkinud Indrek Koff. Osades Terje Pennie ja Rauno Kaibiainen.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

MIKSTEATRI SÜDAMLIK LAVASTUS „OSCAR JA ROOSAMAMMA. KIRJAD JUMALALE”

Share via
Copy link
Powered by Social Snap