24. VEEBRUARI HOMMIK ALGAB SINDIS LIPPUDERIVISTUSE JA ÜHISE LIPUHEISKAMISEGA

Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine Sindis 2016. aastal.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Sindis algab Eesti Vabariigi 106. aastapäeva tähistamise traditsiooniline pidulik lipuheiskamine erandlikult Julius Friedirch Seljamaa monumendi juures, sest tavapäraks kujunenud kogunemine raekoja ees pole hoone jätkuva renoveerimise tõttu võimalik.

24. veebruari varahommikul toimub Sindi Gümnaasiumi vilistlase Chätlyn Partsi korraldusel pidulik lipurivistus koolimaja esisel tseremooniaväljakul, kus osalevad peamiselt koolinoored, aga ka Kaitseliidu Pärnumaa maleva liputoimkond, lipu seltsi Sindi osakonna liputoimkond, Sindi Gümnaasiumi liputoimkond ja teiste ühenduste või ametkondade esindatused. Täpselt kell 8:00 heiskab Sindi gümnaasiumi direktor Katrin Kohjus Eesti lipu. Pidulikul hetkel mängib Eesti hümni Pärnu Noorte Puhkpilliorkester Rein Vendla dirigeerimisel ja laulab Sindi Laulukoor Ester Murrandi juhatusel, klaveril saadab Kristel Reinsalu.

Sõnavõttudega tervitavad kohalviibijaid Tori vallavanem Lauri Luur ja koolijuht Katrin Kohjus.

Kavaga “Meile on antud hoida meie väikene maa” esinevad Sindi Gümnaasiumi õpilased ja Sindi Lasteaia mudilased. Kogu kava kokkuseadja ja õpilaste juhendaja on Sindi Gümnaasiumi õpetaja Eneli Arusaar. Mullu detsembris toimunud noorte etluskonkursil “Koidulauliku valgel” võitis vanemas vanuserühmas kolmanda koha Sindi gümnaasiumi õpilane Braian Kulp, kes pälvis ka Koidula muuseumi eripreemia Lydia Koidula luuletuse esituse eest. Žürii liige Aet Maatee mainis ära, et nõnda hingestatult loetud Koidula „Ema süda” pole ta varem kunagi kuulnud. „Seepärast toon oma Braiani ka esinema,” selgitab Arusaar. Chätlyn Parts toob vaatajate ette tantsu „Eesti muld ja Eesti süda”. Chätlyniga koos tantsib Sindi Gümnaasiumi õpilane Lisette Kivimägi.

Triin Viirese juhendamisel laulavad Sindi lasteaia mudilased laulu „Jõgi voolab”. Marlen Reimanni juhendamisel tantsivad mudilased Eesti rahvatantsu „Kaera-Jaan”.

Sindi Laulukoor laulab „Õnne Eesti” ja „Kõige ilusam luule”.

Paarikümnele minutile kavandatud tseremooniale järgneb rongkäik mööda Pärnu maanteed, Jaama ja Kooli tänavat kuni Sindi Gümnaasiumi õueni. Õiges taktis marsisammu annab kätte Rein Vendla puhkpilliorkester. Seejärel kostitab valla kultuurikeskus kõiki pidupäevalisi kuuma joogi ja suupistetega koolimaja siseruumis.

Riigi sünnipäeva hommikut korraldavad Eesti lipu selts, Sindi gümnaasium ja Tori Valla Kultuurikeskus, helitehnikaga on kohal Kait Kallau.

Osalema on oodatud linna- ja vallarahvas, samuti valla allasutused ja erinevad kodanikeühendused oma lippudega. Oma osalemise soovist on praeguseks teada andnud ka suurem seltskond Pärnus peatuvaid välismaalasi. Lipu selts palub pidulikule hommikule tulles võtta ühes varem kingitud väikseid käsilippe. Võimaluse korral jagab lipu selts ka tänavu piiratud hulgal väikseid lipukesi.

Kaisa Hartwich, Sindi Gümnaasiumi vilistlane ja lipu seltsi abiline, korraldab paar päeva enne pidupäeva oma kooli gümnasistidele õppekogunemise, kus saab räägitud lipu hoidmisest seismisel ja kandmisel.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap