KEPIKÕNDI HARRASTATAKSE ÜHTVIISI KÕIGIL NELJAL AASTAAJAL

Fotogalerii

Kepikõndijad Sindi jõulupuu all. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard, reporter

Pühapäeval, 10. detsembril viis Sirje Soovik suurema seltskonna kepikõndijaid taas mööda Sindi linna tänavaid tunnikese pikkusele ringkäigule, kuid arvestades teise adventpühaga tegi selle sportlikku elulaadi harrastajatele veidi põnevamaks.

Päike oli juba pool tundi varem loojunud, kui jõulutaat Joosep seisatas uhkes üksinduses Sindi raamatukogu trepile, et esimesi kohale tulevaid kepikõndijaid tervitada. Enamikel osalejatel olid punased päkapiku mütsid peas. Mõnel vilkusid värvilised tuledki mütsi servas. Kellel isiklikud kepid puudusid, need said Sirjelt laenata. Harvem osalejad või üldsegi esmakordselt kaasategijad said lisaks keppidele ka vajaliku esmase koolituse, teiste hulgas ka tore muhe jõulutaat. Teele asumise hetkel tehtud loenduse tulemusel arvati kõiki osalejaid kokku olevat täpselt kaks tosinat. Sirje arvates olnud see kena sümboolne number, sest jõululapsukese sündi tähistatakse ju ikka jõululaupäeval, 24. detsembril. Kõik polnud sintlased. Ühineti kaugemaltki Tori vallast, samuti Pärnumaa teistest paikades ja muidugi Pärnu erinevatest linnajagudest. Nii oli kohal vahva esindatus Raekülastki. Muide Sindi ja Raeküla vahel toimib hea suhtlus juba palju aastaid, nii oli näiteks Piia ja Mikko osalemine Sindi üritusel üks paljudest sündmustest üsna iseenesest mõistetav.

Jõulutaat Joosep Sindi jõulupuu ees. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Mitte kunagi ei läkita Sirje kedagi ilma eelsoojenduseta kõndima, isegi mitte palaval suvepäeval Pärnu rannas, iseäranis siis veel külmal jõulukuul. Kui keha sai ettenäidatud harjutustega soojaks köetud, mindi mõõdukal tempol teele, esmalt kuulsusrikka Sindi gümnaasiumi suunas, kus imetleti õuelt paistvat kõrget tulede säras kasvavat kuuske. Päris kuusepuu lähedale siiski ei sammutud ja pöörduti kitsukesele Kooli tänava puiesteele, mida valgustasid kaunid jõulukaunistused.

 mõnekümneks sekundiks poodi sisse

Koopi marketist möödudes palus pidevalt lustlikus meeleolus Sirje põigata mõnekümneks sekundiks poodi sisse, et tervitada turvameest ja müüjaid. Edasi kulges teekond linna tulevasele keskväljakule, mida samuti ehib kaunis värviliste tuledega jõulupuu. Esimesel advendil süütas seal küünla õigeusu preester Ardalion, mürtsus puhkpilliorkester ja peeti pidu. Jõuluvanadest oli siis kohal Aadu-taadu. Eile tatsas kepikõndijatega kuuse all taadu Joosep.

Tagasiteel kõnniti piki Wöhrmanni puiesteed. Lõpetades tantsiti veidi teistsuguse sõnastusega laulutaktis „Kaks sammu sissepoole, kaks sammu väljapoole… koti poole!” Ja jõulutaadi kotisuu avaneski rohkete kingitustega, millest kõik said midagi, mõned koguni rohkem kui ühe kingi. Viimaks sai jõulutaadilt sooja kallistusegi.

Sirje Soovik ja jõulutaat Joosep. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Järgmine kepikõnd algab Pärnus Iseseisvuse väljakult juba selle nädala reedel kell 17.00, juhiks ja saatjaks ikka väsimatu Sirje oma hoogsa tempo ja mahlaka huumoriga. Sealgi lööb kaasa jõulutaat Joosep.

Samal teemal:

SIRJE SOOVIK PÄLVIS PÄRNU TEENETEMÄRGI

KEPIKÕNNIGA PUNASE RISTI SÜNNIPÄEVAL

KEPIKÕNDIJAD PÄRNU RANNALIIVAL

PÄRNU KEPIKÕNDIJATEL LÄHEB KAHEKÜMNE ESIMENE AASTA

PÄRNU TERVISERADA TERVISEST TERVISENI

Share via
Copy link
Powered by Social Snap