RAEKÜLAS JÄTKATI TEISEL ADVENDIL HEATEGEVUSEGA

Fotogalerii

Kadi Sepp laululastega Raeküla teisel advendikontserdil.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard, reporter

Pärnus Raeküla Vanakooli keskuse esisel õuealal ja majas sees möödus eilne teise adventpüha tähistamine heategevuse, evangeeliumi kuulamise ja kontsertelamuste nautimisega.

Traditsiooniliste jõulueelsete sündmuste korraldaja on olnud järjepidevalt Pärnu Y-klubi koostöös Raeküla Vanakooli keskuse ja kohaliku Barnabase kogudusega. Juba aegsasti enne sündmusterohke päevakava juurde jõudmist töötas heategevuskohvik, millest saadud tulu läks Erich Rooduse kutsehariduse stipendiumi vol 1 fondi.

Müügis olid kuumad joogid, kodused küpsetised, maitsvad koogid ja piparkoogid. Sama soojad olid Armilde Tiiduse kootud suure valikuga sokid ja käpikud.

Tema saab suureks

Pilku püüdev on tänavale nähtav läbi ööpäeva avatud jõulujutustuse installatsioon. Isa Thomas luges kohelatulnud inimestele Luuka evangeeliumi esimesest peatükist salme 26 kuni 38, mis jutustab Jeesuse sünni ettekuulutusest. Selles kirjutatakse: „Ära karda, Maarja, sest sa oled leidnud armu Jumala juures! Ja vaata, sa jääd lapseootele ja tood ilmale poja ja paned talle nimeks Jeesus. Tema saab suureks ja teda hüütakse Kõigekõrgema Pojaks ja Issand Jumal annab talle tema isa Taaveti trooni. Ja ta valitseb kuningana Jaakobi soo üle igavesti ning tema valitsusele ei tule lõppu.”

laulsid üheksa-aastane Sandra Liiv ja tema viieaastane õde Stella


Õuel toimunud kontsertosas laulsid üheksa-aastane Sandra Liiv ja tema viieaastane õde Stella. Laululaste juhendaja on Kadi Sepp, kes saatis elektrilisel klahvpillil.

Aita Kaaveri laulustuudio Raeküla teisel advendikontserdil.
Foto: Urmas Saard / Külauudised


Kontsert ja kohvikulaudades istumine jätkus Sandra ja Stella laulmiste järel keskuse avaras vestibülis. Keskuse juhataja Piia Karro-Selg osundas ruumi otsaseinal akende vahel rippuvale portreele ja selgitas, et kõik leiab aset Pätsi valvsa pilgu all. Pildil kujutatud Konstantin Päts polnud siis veel president, kui ta tõi Riiast Raeküla kooli asutamiseks väga vajaliku dokumendi, mis kinnitas õigust koolipidamiseks. Nii on Päts kooli asutajana tänini kohalike inimeste meeles aukohal.

A Million Stars”, mida laulsid ema ja tütar

Ruumisoojuses toimunud Aita Kaaveri laulustuudio imeline kümne etteastega advendikontserdi põhiosa algas Piret Ripsi lauluga „Jõuluaeg on imeline”. Solistina laulis Karoli Loonurm, flööti mängis Lydia Adelheid Mölder. Hiljem liitus kontseertkavas teinegi flöödimängija Marta Sahtel. Solistidena esinesid veel Lily Rose Tenno, Maia Juurik Machado, Karoli Loonurm. Duetti laulsid Riina Teearu ja Carola Kaaver. Aita Kaaveri lastest olid esinemas veel teisedki. Camilla Kaaver mängis klahvpillil oma loodud „Valgus”. Selgelt nähtavalt läks kuulajatele hinge ja südamesse Rolf Lovland’i laul „A Million Stars”, mida laulsid ema ja tütar – Aita Kaaver ning Carola Kaaver. Ühiselt lauldi viimasena Felix Bernard’i „Talve võlumaad”. Klaveril saatis Irina Oad.

Piia Karro-Selg lausus: „Imeline!”

Kontsertkava esituse peatas vahepeal viivuks Piia Karro-Selg, kes liikus läbi ruumi ja publikule lähedalt tutvustatava tordiga. Vaarikate ja Domino küpsistega toorjuustu tordi valmistaja oli Liina Sommer, Pärnu Y-klubi president. Tort oli oksjonil Rhoduse stipendiumi toetuseks alghinnaga 20 eurot. Eelnevalt toimus virtuaalne pakkumine, aga avalik heategevuslik tordioksjon lõpetati fondi toetuseks tulemusega 50 eurot. Kui eilse seisuga kogutud raha kokku loeti, saadi kogusummaks 826 eurot, mille peale Piia Karro-Selg lausus: „Imeline!”. Eesmärgiks on seatud koguda vähemalt 1200 eurot. Stipendium antakse väljavalitule üle vana aasta viimasel päeval.

Samal teemal:

XV RAEKÜLA HEA KODANIKU NÄDALA LÕPP OLI ÜLLATUSTEROHKE