KEPIKÕNDIJAD PÄRNU RANNALIIVAL

Tervislikult kõndijad Pärnu rannaliival. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Sintlase Sirje Sooviku 22 aasta pikkuse kepikõndimisega liitusid eile Pärnu rannas Eesti Punase Risti Seltsi inimesed.

Osalejate hulgas kohtasid kõndijad kaht saarlast, kellest üks tuli spetsiaalselt kohale Saaremaalt, teine Tartust. Mõlemad said kõndimisel mööda rannaliiva unustamatu elamuse. Tartlanna Helevy lubas kindlasti juba järgmisel teisipäeval taas kohal olla, aga Saaremaa Ülle soovis samuti leida järgmisi võimalusi pärnakatega ühinemiseks, rääkis hiljem kepikõndimist korraldav Sirje.

Kõndimist harrastava ja tutvustava Sirje treeningseltskonnas osalesid sedakorda Punase Risti virtuaaljooksjad. Nemad ja nendega ühinenud tähistasid endid vestidega, et oleksid paremini kõigile nähtavad ja kõrvalt märkajad mõistaks, millega tegu. Punase Risti virtuaaljooks kavandati käesoleva nädala kolmele esimesele päevale: 17 kuni 19. mai. Pärast vähemalt 5,5-kilomeetrise raja läbimist mis tahes Eesti paigas võib saata sõnumi telefonile 51 25 380 või e-maili aadressile saaremaa@redcross.ee. Kirja tuleb panna oma nimi, jooksmise asukoht, läbitud kilomeetrid ja soovi korral ka raja läbimise aeg. Osalejate vahel loositakse välja auhindu.

Kõndimisele vahelduseks kõlistati kellasid

Eilne kepikõndiminegi toimus Pärnu rannas 5,5 kilomeetrisel teekonnal, mis esmalt võttis rannahoone seene juurest suuna muulide juurde. Sinna on maad umbes 1,8 kilomeetrit. Muuli juures peatuti virgutusvõimlemiseks. Eelsoojendust tehti muidugi ka enne kõndimisele asumist ja lõdvestuti Sirje poolt näidatud harjutustega pärast lõpetamistki. Muuli juurest ei kiirustatud otsejoones tagasi alguspunkti. Piki randa mindi vees seisva elevandi juurde. Raeküla elanik Tiiu lasi korra mööda londiste liugteed alla ega kartnud teksade märjakssaamist. Erinevalt teistest kaaslastest harrastab Tiiu valdavalt paljajalu kõndimist.

Kõndimisele vahelduseks kõlistati kellasid. Märja ilma tõttu polnud võimalik Tiinal akordionit mängida nii nagu ta seda varem kuivemates oludes on teinud. Kuid kellade kõlistaminegi tõstis tuju. Sirje ütles, et kõndimas käiakse olenevalt võimalustest kuni neljakümneste gruppidega. Eile oli veidi üle kahekümne. Birgit tuli kõndima Soometsast (Pärnust 25 km) koos oma kaksikutega, kes tegid kõike kaasa nii vankris istumise, kui liival sibamise või ema turjal istumisega.

Valgevenelanna Ludmilla tuli Pärnusse elama ja töötama paar aastat tagasi Minskist. Temagi on Sirje ettevõtmisest väga vaimustunud ja kutsub oma meest Vladimirit samuti kõndima. Mõlemad on elukutselt massöörid.

Urmas Saard

Samal teemal:

PÄRNU KEPIKÕNDIJATEL LÄHEB KAHEKÜMNE ESIMENE AASTA