HIIU FOLK ALGAB KOLME NÄDALA PÄRAST

Kolme nädala pärast algaval Hiiu Folgil esineb ka Juhan Uppin. Foto: Hiiu Folk

Hiiu Folk on rahuliku atmosfääriga alkoholivaba festival, kus tunnevad end turvaliselt nii suured kui ka väikesed. Kohtumiseni 18. Hiiu Folgil 20.–23. juulil!

20. juulil algaval Hiiu Folgil rõõmustavad muusikasõpru Kõrsikud, Rändaja, arhailise meestelaulu ansambel Lüü-türr koos Harjumaa keelpilliorkestriga, Lõõtspillipoisid, Karmoškakamraadid, Untsakad, Celtic (Saksamaa), Pühade Aleksandrite õigeusu koor, projekt Ööbik, Timo Lige koos ülistuskooriga Ekklesia ja muusikutega laulude tsükliga „Eesti palved”, Laikrete perebänd, Andre Maaker ja Marek Talts jt.

Mitmed muusikud tulevad Hiiu Folgile esitlema oma uut plaati. Mari Kalkun esitleb verivärsket autorialbumit „Stoonia lood”, autorialbumit „Nihked” tutvustab Juhan Uppin, oma plaat on valminud Eva Eensaar-Tootsenil, kooslus Olem on loonud albumi „Armastuse kitsas rada” ainuüksi Ernst Enno sõnadele.

Eraldi kontserdiga tehakse tänukummarduse Riho Sibulale, tema auks musitseerivad Eesti Keeled, Vaiko Eplik ja Mari Jürjens.

Nagu ikka, ootavad festivalilisi nelja päeva jooksul veel loodusretked ja õpitoad, pere pisematele on tegevused lastepesades, külla tulevad rännukoer Klaus ning koeratüdrukud Lotte ja Roosi.

Peo avamine toimub Sõru paadikuuris, festivali põhipaik on Kassari kiigeplats, ülejäänud kontserdid toimuvad Hiiumaa kirikutes, Rudolf Tobiase majamuuseumi õuel, Orjaku sadamas, Kärdla keskväljakul, Suuremõisa lossis ja saare teistes kaunites paikades.

Festivali pass maksab 50 eurot, kuni 13aastastele lastele (k.a) on sissepääs tasuta.

KU päevatoimetaja