CESISES AVATI JOHANNA GRAUVERKI MAALINÄITUS

Vaata videot

Tänavu aprillis sajaseks saanud Raeküla aukodanik Johanna Grauverk Tammiste hooldekodus. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Lõunanaabrite juures Cesises avati eile hilisõhtul Johanna Grauverki loodusmaalidest koosnev rändnäitus “Kaunid paigad Pärnus ja Pärnumaal”.


Johanna Grauverki rändnäituse avamise päeval Cesises. Video: Urmas Saard / Külauudised

Johanna Grauverki loodusmaalide rahvusvahelise rändnäitusetuur kaunitest paikadest Pärnus ja Pärnumaal sai alguse möödunud aasta septembris Leedu väikelinna Vievise kultuurimajas, kus toimus esmaavamine. Sealt edasi liikus näitus Lätti Livanisse, kust omakorda tuli see Cesisesse.

Johanna Grauverki rändnäituse avamise päeval Cēsises. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Näituste korraldamine on olnud kooridneeritud rahvusvahelise heategevusorganisatsiooni Y’s Men Balti piirkonna klubide kaasamisel. „Eilne näituse avamine oli väga eriline seetõttu, et kohtusid näitust edasi toimetanud Livani klubi liikmed näitust vastuvõtvate Cesise klubi liikmetega, samuti regiooni juht ning ühtlasi Vievise kultuurimaja juhataja Audrone Stepankeviciute, kes tuli Vilniuse klubist, aga ka Pärnu diakoonia klubi ja Pärnu Y-klubi esindajad ja veel vastloodud Riia Trepesi klubi esindaja, kes võtab pärast Cesist näituse Riias vastu,” osundas Piia Karro-Selg, nüüdne Y’s Men International Eruroopa osa president.

Johanna Grauverki rändnäituse avamise päeval Cēsises. Foto: Ineta Ozolina

Ineta Ozolina juhtis tähelepanu sellele, et näitus toimub ajalooliselt väga väärikas Cesise hoones, vanas linnavalitsemise majas. Kuid praegu on tolle maja ruumid antud Cesise linnavalitsuse poolt kohalike mittetulundusühingute kasutusse. See ongi põhjus, miks näitus just selles hoones terve kuu avatud on, ses Y’s Men naisteklubi korraldab oma üritusi samas majas.

Urmas Saard

Samal teemal:

JOHANNA GRAUVERKI MAALID JÕUDSID EUROOPA RÄNDNÄITUSEL LÄTTI

JOHANNA GRAUVERKI SAJANDAT SÜNNIPÄEVA TÄHISTATAKSE RAHVUSVAHELISE NÄITUSTESARJAGA

Share via
Copy link
Powered by Social Snap