SINDI KÄRESTIKUL PEETAKSE RAHVUSVAHELIST VÕISTLUST JA OHUTUSPÄEVA

Aerutajad Sindi kärestikul. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eeloleval nädalavahetusel toimuvad viimast korda enne ehitustööde algust rahvusvahelised süstaslaalomi võistlused Nordic Cup Estonia ja Tori valla ohutuspäev.

27. ja 28. mail toimub Sindi kärestikul rahvusvaheline süstaslaalomi võistlus Nordic Cup Estonia 2023. Võistlussarja Nordic Cupi tänavuaastased seeriad toimuvad esimeses ja teises etapis 27.–28. mail Sindis, kolmandas ja neljandas etapis 3.–4. juunil Lätis, Valmieras ning viiendas ja kuuendas etapis 14.–15. oktoobril Falunis, Rootsis.

Sindis toimuvatel etappidel selgitatakse esimese päeva tulemuste põhjal välja ka Eesti meistrivõistluste tiitlid.

Tänavu toimub võistluse teisel päeval, 28. mail lisaks süstaslaalomi võistlusele ka kogupereüritus Tori valla ohutuspäev 2023, kus mitmed erinevad organisatsioonid jagavad ohutusalast infot ja pakuvad kõigile pereliikmetele põnevaid, kaasavaid ja harivaid tegevusi.

Kohal on Politsei- ja Piirivalveamet, SAR (otsingu- ja päästetööde meeskond), Päästeamet, Eesti Aerutamisföderatsioon, Sindi tuletõrje selts, Märjad käpad, Sindi aerutamisklubi, Taali vabatahtlik pääste, Tori naiskodukaitse, Lastefond, Transpordiamet, Kaitseliit, Punane rist, Kalakaitse, Naabrivalve, ESTSAR, Jaagupi vabatahtlik merepääste, Eesti päästekoerte ühing, Keskkonnaamet, Pesapuu nõustamis- ja koolituskeskus ning Eesti NATO ühing.

29. maist kuni 15. septembrini on kärestikuäärne ala kärestikukeskuse esimese etapi ehitustöödeks turvalisuse huvides liiklemiseks suletud. Esimese etapi lõpuks valmib Sindi kärestikukeskuse veepealne treenimis- ja võistlustaristu Pärnu jõel ning kaldapealne publikuala.

Linnaruumi annab esimese etapi valmimine valgustatud jõeäärse promenaadi, kus on turvalisem liikuda ka pimedal ajal. Samuti luuakse kärestiku äärde mõnusad istumisalad, kus looduses lõõgastuda. Kärestiku kallaste kivisillutise vahele lisandub puude-põõsaste istutustega tublisti rohelust.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

KAVANDATAV ESIMENE RAHVUSVAHELINE VÕISTLUS SINDI KÄRESTIKUL

KAJAKID SINDI KÄRESTIKUL

SINDI PAISU LAMMUTAMINE JA KÄRESTIKU RAJAMINE VALITI TORI VALLA AASTA TEOKS

Share via
Copy link
Powered by Social Snap