KÜMME KÄSKU LIIKLUSEESKIRJANA ELUKS

Lääne-Harju praostkonna lastepäev. Foto: Kaie Kensap

Pühapäeval, 21.mail toimus Järvakandis Lääne-Harju praostkonna lastepäev. Esimene taoline lastepäev toimus Rapla kiriku hoovis aastal 2012, kui tollase Rapla lastetöö tiimiga tehti praostkonna pühapäevakooliõpetajate kohtumisel ettepanek näidata lastele, et kristlased on väga suur pere, mitte ainult väike pühapäevakoolike. Nii kujuneski ettevõtmine tutvumaks teiste praostkonna koguduste laste ja kirikutega.

Lääne-Harju praostkonna lastepäev. Foto: Kaie Kensap

Lastepäeval osales tänavu ligi 60 pühapäevakoolide õpilast ja õpetajat. Päeva läbivaks teemaks oli kümme käsku. Päev algas tutvumismängudega Järvakandi kiriku õuel, millele järgnes avapalve kirikus ning lastepäeva laulude kordamine. Siis jaguneti meeskondadesse ning esimeseks ülesandeks oli lahendada piibliteemaline sõnarägastik. Tuli välja, et sõnarägastik pani nuputama ka täiskasvanud. Esimese ülesande eduka lahendamise järel sai alustada järgmise ülesandega, milleks oli seiklusmäng. Kaardi järgi pidi üles leidma kiriku kõrval olevasse parki peidetud küsimused ja nendele vastused leidma. Pärast seiklusmängu seati sammud kohvikusse lõunat sööma.

Lääne-Harju praost Jüri Vallsalu kõneles sellest, kuidas 10 käsku on kui liikluseeskirjad

Lõunasöögile järgnes klaasimuuseumi külastus, kus räägiti Järvakandi klaasipealinnast ja millest klaasi tehakse. Näidati erinevaid kujundeid, mida on võimalik klaasist teha ning soovi korral sai omale ka suveniiri soetada.

Lääne-Harju praostkonna lastepäev Foto: Kaie Kensap

Järgnevale jumalateenistusele eelnes arutelu päeva jooksul läbitud ülesannete lahendamise kohta. Jumalateenistusel laulsid lapsed koos kohaliku kogudusega oma laule. Lääne-Harju praost Jüri Vallsalu kõneles sellest, kuidas 10 käsku on kui liikluseeskirjad. Neid järgides on lihtsalt kõigil parem ja turvalisem. Pärast teenistust söödi ühiselt kooki ja kringlit ning asuti koduteele.

Päev oli täis naeru, põnevaid jutuajamisi, uusi ideid ning säravat päikesepaistet.

Suur aitäh kõigile läbiviijatele, kaasategijatele, osalejatele ja toetajatele. Õla panid alla Kehtna vald, Lääne-Harju praostkond ja kõik osalenud kogudused.

Lääne-Harju praostkonna lastepäev. Foto: Kaie Kensap

*

Lääne-Harju praostkonna lastepäev on päev, kuhu kogunevad kõigi teiste Lääne-Harju praostkonna pühapäevakoolide lapsed, õpetajad ja pered, et tutvuda piirkonna ja sealse luterikoguduse laste ja kirikuga. Lastepäeva korraldamine roteerub koguduste vahel. Varasematel aastatel toimus lastepäev igal kevadel, viimastel aastatel üle aasta vaheldumisi praostkonna lastelaagriga. Nüüdseks on lastepäev toimunud Raplas, Paldiskis, Nissis, Hageris, Keilas, Rannamõisas, Harju-Ristil ja Järvakandis.

Uudist vahendasid: Kurmet Holm, Kaie Kensap, Karmen Kaukver