HAANJAS KORRALDATAKSE SAUNAPÄRIMUSE KOOLITUST

Kodune saun. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Rõuge valla saunapered alustasid tänavust sauna-aastat juba mullu oktoobris, kui vald sai viieseks. Valla sünnipäeva tähistas igaüks oma koduses saunas tavalisest pidulikuma saunaga. Poolteist tosinat toredat saunaperet avasid oma saunasoojad südamed ja saunalava külastajatele, lisaks veel kümned külade, sõpruskondade ja perede koos saunatamised.

Ettevõtmine osutus nõnda mõnusaks, et kutsutakse uuesti selgi sügisel SANNA!

Eelseisval sügisel, 20.–22. oktoobril toimub taas Rõuge vallas SANNA nädalavahetus, mis on täis rõõmsaid kohtumisi saunalaval, erinevaid saunakogemusi ja saunaga seotud teadmiste avardumist. Ikka jälle toimib avatud saunade nädalavahetus SANNA! sarnaselt kodukohvikute, avatud talude ja muude taoliste sündmustega. Osalemine on vabatahtlik ning saunade pered kujundavad saunaskäigu vastavalt oma pere tavale. Rohkem infot leiab siit.

Kodune saun Foto: Urmas Saard / Külauudised

Selleks, et saunaskäimise tavasid ja piirkondlikku saunaga seotud pärimust tutvustada, oodatakse kõiki huvilisi koolitusele 15. märtsil kell 17.00 Haanja Rahvamajja. Koolitusel avab saunapärimust Eda Veeroja, Mooska talu perenaine ja projekti SANNA projektijuht.

Projektimeeskonna teatel edastatud kavas on SANNA! 2023 sündmuste tutvustus; avalik loeng (osaleda võivad kõik, mitte ainult saunapered) vanematest saunakommetest ja saunasõnadest; möödunud oktoobri SAA SANNA 2022 kogemuste õppetunnid.

Koolitusel osalemiseks tuleb panna end kirja hiljemalt 13. märtsil SIIN.

Projekti SANNA tegevuste elluviimist toetab Tartu 2024 kogukonnaprogramm ja Võrumaa Partnerluskogu.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

RAAMATUKOGUDES TOIMUVAD SAUNA-AASTA ÜLERIIGILISED LUGEMISED

TÄNAVUNE AASTA ON EESTIS KUULUTATUD SAUNA-AASTAKS