ARBUJATE KUNINGAS ALLAN SAARM SOOMES

Jana Paulman, kirjanik ja Külauudiste kolumnist

Allan Saarm. Foto: Jana Paulman

Jana Paulman. Foto: Karl Gabriel Paulman

Eelmisel nädalal tõstsime klaasid iseenda terviseks, sest oli minu sünnipäev. Pean mainima, et sellist eriliselt maagilist sünnipäeva, nagu ma kogesin seekord, nädal tagasi, ma pole kunagi saanud ja ilmselt see ka kunagi ei kordu.

Kuna minu sünnipäev oli ühendatud ka mu ilusalongi Stylexpress Studio aastase sünnipäevaga, toimus see seekord minu salongis koos tähistama kutsutud klientide ja lähedastega. Kutsutud oli ka erikülaline, kellega seni suhtlesin vaid Facebooki kaudu, kuid suhtlemise käigus idanes põnev koostööplaan. Erikülaline, kes saabus esimesena mu salongi uksest sisse oli soojade silmadega, muhe ja väga võimsa energiaga Arbujate kuningas ise – ALLAN SAARM. Sellise tiitli pole ta ise endale võtnud, vaid oma valge maagiaga inimesi aidates ausalt välja teeninud – sedasi teda kutsutakse.

Allan Saarm ja Jana Paulman. Foto: Kermo Tettermann

Välimuselt pikkade laines juustega, halli habemega mees on nagu jõuluvana, kes maldamata oodata, millal lumesadu algab, kiirustab juba kinke jagama. Just sellisena esmapilgul ma teda nägingi. Ja kuigi mul jäi loomulikult luuletus lugemata, tuli Arbujate kuningaks kutsutud jõuluvana esimese kingitusega lagedale: ta kinkis mulle suure Madagaskarilt toodud jaspisekera, et ma sama kindlalt, nagu see kivi, suudaks oma äri õitsema lüüa, struktuurid paika saada ja järjekindlust säilitada. „Just seda on sulle praegu vaja ja see kivi toetab sind selles”, ütles Allan ja ma tundsin, kuidas terve mu salong on teda täis. Harva juhtub, kui sa esimest korda inimest kohates tunned kohe, kuidas temast voogab tarkust ja soojust ja ta teab, mida räägib.

Praegu, seda lugu kirjutades, tuleb televiisorist samal ajal „Eesti selgeltnägijate tuleproov”. Olen neid saateid igal aastal jälginud ja pean tunnistama, et esoteerika, selgeltnägemine ja energeetiline tervendamine on minu jaoks alati olnud põnev ja tõmbav teema. Seetõttu vaatasin ka eelmisel aastal sedasama saadet, kus ka Allan Saarm osales ja suisa finaali jõudis.

mul on loomuomane empaatiavõime olemas, kuid selgeltnägemine ja maagiaga tegelemine on minu jaoks siiski võõras maailm

Mina saan seda spirituaalset maailma samuti pisut „nuusutada”, sest olen õppinud Reikit ja mul on loomuomane empaatiavõime olemas, kuid selgeltnägemine ja maagiaga tegelemine on minu jaoks siiski võõras maailm. Samas huvitab mind ka taro. Allan on just täpselt see õige inimene, kellelt on võimalik tarokaarte õppida. Tal on Tallinnas oma kabinet, kus käiakse nii Reiki seanssidel, kui ka taro kursustel.

Allan vaatab mu külalisi ja suhtleb soome keeles mitmete minu klientidega. Soomlased on enamasti skeptiline rahvas. Pigem on nad kahe jalaga maapeal, kui usuks nõidade ennustusi. Ometi on Allan nad heas mõttes oma „võrku” rääkinud ja kui üks Soome vanaproua tema võlukotikesest kristalli valib, siis Allanil on juba öelda, milline tšakra vajab proual kõige rohkem tähelepanu, ning ulatab talle pruunika kivikese, mis pidavat sakraaltšakrale hea olema. Proua on hämmingus ja sosistab minule, et „Allan sanoi kaikki niin tarkasti! Just vatsa on hetkellä ongelmapaikka”. Ehk siis kõhuprobleemid ongi parajasti just proua murekoht.

Mina tunnetan energeetiliselt kohe ära, mis selle inimesega toimub

„Mina ei oota küsimusi. Mina tunnetan energeetiliselt kohe ära, mis selle inimesega toimub ja ütlen kohe, kui pean vajalikuks, mis teda vaevab või mida ta vajab”, räägib Allan.

Pean kinnitama, et tal on õigus, sest ausaltöeldes, kuna ta oli mu klientidest ja külalistest ümbritsetud ja temalt küsiti palju, ei julgenud mina enam seevastu midagi küsida. Aga mul polnudki vaja, sest kuna mind vaevas hoopis väike külmetus, siis Allani energia pani mind mõne aja pärast palju paremini tundma. Tundsin, kuidas mu käed ja jalad hakkasid „lainetama”, kui Allan mulle käed peale pani. Igaüks võiks selle vähemalt korra elus ära proovida ja tunnetada oma keha energiaid, neid liikumisi kehas, mida sa igapäevaselt isegi tähele ei pane. Reikit kasutades ja taro kaarte kinnituseks appi võttes räägib Allan täpselt ära, mis on sinu hetkeseis elus. Mida peaksid tegema, et asjad läheksid paremaks ja millised tšakrad sinu kehas vajavad tegelemist, tervendust ja tähelepanu.

Tegelikult on tšakraid hoopis kakskümmend üks

Enamasti teatakse seitset tšakrat – energiakeskuseid inimese kehas ülevalt alla, mis mõjutavad kõiki meie eluvaldkondi ning füüsilise keha talitusi, ehk siis seda, kui hästi me oma kehas koostöös Universumiga tunneme. Kõigil neil on omad tähendused, värvid ja omadused. Siinkohal ma neid loetlema ei hakka, kuna kõike on võimalik leida netist. „Tegelikult on tšakraid hoopis kakskümmend üks”, ütleb Allan ja seletab, kuskohas asuvad ülejäänud energiakeskused. Tähtsaimad ongi tema sõnul peopesades, mille kaudu on võimalik tunnetada näiteks käteldes teise inimese energiat.

Allan Saarm. Foto: Jana Paulman

Allan pühendas mind ka põgusalt kaardisaladustesse. Tarokaartide ladumist on võimalik õppida, kui õppida ära taropiltide tõlgendamise ja tunnetuse. Siiski on taaskord seos energiatega ja selles on Allan väga osav. Minule tõmbas ta kaardid, mis selgitasid täpselt ära mu hetkelise olukorra minu ettevõtluses. Siinkohal, kui sa loed seda artiklit, siis mõtled kindlasti, et mis umbluud Jana nüüd ajab. See umbluu hakkab aga paljudele eestlastele juba arusaadavaks saama, sest taroennustajaid on viimasel ajal tekkinud rohkem, kui juuksureid. Nõudlus on suur ja uudishimu tuleviku ees paneb massiliselt kaarte ostma. Ega turul neist ka puudust ole, kuid professionaalselt, huvitavalt ja täpselt panna oskavad vaid vähesed. Allan kuulub nende meediumite hulka, kes niisama suure raha eest umbluud ajama ei hakka, vaid räägib sellest, mis päriselt toimub. Nii suutis ta ka üllatada sünnipäeval viibinud teist Reiki meistrit, kes Reikit on õppinud sama õpetaja juures, kus Allan – minu ja nende meistriõpe sai tehtud Jaan Jäätsa juures Võrumaa metsades. Üllatus seisneski selles, et Allan pani täpselt paika selle meistri hetkelise hingeseisundi, andes ka häid soovitusi tulevikuks.

Tenerife. Foto: Urmas Saard / Külauudised.
Kõrval Allani kingitus, Ookeani jaspis Madagaskarilt. Foto: Jana Paulman

Allan jätkab oma rännuteed, kuna Eesti praegune olukord teda väga ei köida. Plaan on reisida Rootsi ja Tenerifele. Koostöö Soomes on samuti kavasse võetud, Stylexpress Studio võtab Allani rõõmuga oma tiiva alla. Siinsed eestlased teavad kindlasti Allanit, kuid soomlastele on ta põnev avastus.

Kõige rohkem hämmastas mind see, kui askeetlik ja samas rahulik on Allan. Vähenõudlik ja intelligentne käitumismaneer tekitas veelgi rohkem usaldust ja kergust meievahelises suhtluses. Viisakaks jäi ta ka kõikide teiste sensitiivide suhtes, kellest üritasin juttu teha. Tavaliselt kuulen, kuidas sensitiivid üksteist kiruvad ja konkurente maha teevad. Allan hinnanguid ei anna. „ Mina näen end tulevikus hoopis mungana… see on minu viimane elu, rohkem ma ei sünni,” võtab ta kokku enda taseme, kuhu meil, tavalistel inimestel, annab alles pürgida. Elame ja nokitseme oma materiaalsuses, mõistmata, et elu on palju lihtsam ja kergem, kui me ei koorma end liigsega.

See on tema siirus ja soojus, mida ma tundsin tema kätes, kui ta mulle Reikit tegi.

Allan on kunstnik, kes on maalinud *maailmapäästjat Salvator Mundit. Võib olla tunnebki ta jumalaga sidet inimesi aidates. Teda vaadates tekib tunne, nagu elakski temas endas sees jumal, kes kehastab siiski omal parimal moel seda inimlikkust, mida me otsime igaühes. See on tema siirus ja soojus, mida ma tundsin tema kätes, kui ta mulle Reikit tegi.

Portree maailmapäästjast Salvator Mundist, maali autor Allan Saarm.

Need kaks päeva, mil ta jagas meile oma teadmisi ja tervendas ning pühendas end meile, möödusid linnutiivul nii, et tema lahkumisega jäi maha mitmeks päevaks tema soojus, headus ja tarkus, mida endast läbi lasksime. Mina sain endale Allanilt lisaks ka mõned armsad kristallid, mis pidid tervendama minu energiaid. Aitäh, Allan, selle väärtusliku külaskäigu eest. Ootame sind pikkisilmi taaskord üle lahe Soome ja siis juba „Tark mees taskus” kaasas siinseid eestlasi ja soomlasi tervendama ja harima. Maailm on palju parem paik, kui siin on meie oma Arbujate kuningas – Allan!

*Toimetaja märkus: Nimetust Salvator Mundi [ladina keeles „maailma päästja“] kannab kristlikus ikonograafias parema ülestõstetud käega maailma õnnistav ja vasakuga muna hoidev Kristus. Ristiga muna taevavõlvi sümbolina asendab maiste valitsejate riigiõuna ja viitab Jeesusele kui maa ja taeva valitsejale.

Samal teemal:

ET OLEKS JULGUST ELADA!

KÜÜNLAD ÜKSIKUTELE HINGEDELE

KUI HUNDID LAMBANAHAS RÜNDAVAD EHK PEALTVAATAMISE KURI VIIV

KARISTAMINE EI MUUDA KIUSAJAT

MASKID MAHA! VÄÄRIKATE ÜLIKOOLIS TÕEGA

MASKID MAHA! RÄÄGIME ASJADEST ÕIGETE NIMEDEGA

ARMASTUS EI OLE MÜRK, HOIA ENDA SÜDANT

KAS ILU IKKA NÕUAB OHVREID? ILUSÜSTID VS NATURAALNE ILU

FACEBOOK – MEIE ELU KATEDRAAL

ARMASTUSE JA ÕNNE MAALETOOJAD – MILLINE ON HIND?

One thought on “ARBUJATE KUNINGAS ALLAN SAARM SOOMES”

  1. Hillar Kohv kirjutas eelmisel aastal Nelli Teatajas, et Allan Saarm on kunstnik ja tunnetaja, kelle tegevust „Eesti selgeltnägijate tuleproovis” on väga huvitav jälgida. Tema portree maailmapäästjast Salvator Mundist ärgitas mind vaatama, mida on lisaks Janale varem kunstiku hingega mehest kõneldud. Ajalehe Sirp artiklis „Terves kehas terve vaim …” (05.06.2009) tõi kunstiteadlane Riin Kübarsepp hea näite Saarmist, et ka viiekümneselt pole hilja alustada kunstiõppimist professionaalsel, akadeemilisel tasemel. Lisaks tegi kunstiteadlane viite Henri Matissele, kes on kirjutanud 1908. aastal avaldatud maalikreedos „Maalikunstniku märkmed”: „Kunst peab olema nagu hea tugitool, kus end vaimsest ja füüsilisest väsimusest välja puhata”. Sirbis ilmunud artikli ajal töötas Saarm Tallinnas Kalev SPA-s massöörina. Kunstiõpingutega alustas ta mõned aastad varem Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide osakonnas. „Ta torkab ja riivab silma väga teravmeelse värvikäsitluse ja ruumitajuga ning tegeleb lisaks ka ikoonimaaliga,” ütleb Kübarsepp. „Selle põhjuseks on 2005. aastal saadud kümnepäevane koolitus Soomes Uusi Valamo rahvaülikooli juures paiknevas kloostris. Tulemus on igatahes tähelepanuväärne. Saarm on kireva minevikuga autor. Ta on õppinud Rootsis Aniara ärikoolis ning on sealjuures 1993. aastast diplomeeritud massöör, lõpetanud Rootsi Axelson Gymnastika Institutet’i. Lisaks on tal pikaajaline töökogemus kelneri-ettekandjana nii Rootsis kui ka Eestis legendaarses restoranis Kännukukk.” Kahtlematult on Jana toonud Saarmi juures veel olulisi külgi esile, mis võimaldavad täiendavate tähelepanekute abil saada rohkem teada ühest omapärasest isiksusest.

Kommenteerimine on suletud.