ARHAILINE MEESTEANSAMBEL LÜÜ-TÜRR VABADUSE PLATSIL

Fotogalerii

Lüü-Türr: Kui suu laulmisest kuivab… Foto: Urmas Saard / Külauudised

Vabaduse platsil otse Viljandi pärimusfestivali ala peavärava kõrval laulis tänavu oma kümneaastast sünnipäeva tähistav Lüü-Türr, kelle kodupaik asub Harjumaal Arukülas.

Mehed, kellele regilaul südamelähedane, kirjutavad sotsiaalmeedias, et arhailine meestelaulu ansambel loodi 2012. aasta jaanikuul. Peamiselt lauldakse Põhja-Eestis, Lääne-Eesti ja Lõuna-Eestist regiviise, aga ka uuemaid rahvalaule ja lorilaule üle Eesti. Laululaekas olevat pea pooltuhat laulu, millest 95% lauludest on Lauri Õunapuu leidnud arhiividest, vanadest salvestustest ja laulikutest.

kõige põnevam tundus olema Lüü-Türr – öösorri üks paljudest rahvapärastest nimedest

Ansamblile nime otsimisel jäänud pilk pidama rahvapärastel linnunimedel, milliste seas kõige põnevam tundus olema Lüü-Türr – öösorri üks paljudest rahvapärastest nimedest.

„Oleme kõigil aastatel Viljandi folgil käinud, ei tahtnud vihma pärast seegi kord tulemata jääda,” vastasid viljandlased reporteri küsimusele. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Ansamblil on olnud palju esinemisi. Aastatel 2013-2020 on osaletud festivalil Ostrovas, Viru Folgil, Järvamaa Laulu- ja tantsupeol, Kihnu Mere Peol, Tallinna Merepäevadel, Hiiu Folgil, Mardilaadal, Vabaõhumuuseumis, Seto Folgil, Baltica Festivalil, Vanamõisa suvelõpupeol, Salme Viikingiturul. Aastatel 2015-2020 on osaletud folkloorifestivalidel Lätis, Leedus ja Rootsis.

Kellel jäid neljapäeval meeste laulud kuulmata või soovitakse neid uuesti laulmas näha, need võivad Lüü-Türriga jälle kohtuda laupäeval samas kohas ja samal kellaajal kolmest.

Urmas Saard

Samal teemal:

NOOR PÄRIMUSBÄND 2022: UURIKAD JA TRAD.KVINTESSENTS ESIMESEL KIRSIMÄEL

VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALI AVAPEOL ÕNNITLETI FESTIVALI PEALIKKU

VÄLJAPOOLT LOSSIMÄGESID ALANUD RONGKÄIK VIIS VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALI AVAMISENI