NOOR PÄRIMUSBÄND 2022: UURIKAD JA TRAD.KVINTESSENTS ESIMESEL KIRSIMÄEL

Fotogalerii

Kirsimäel annavad ühiskontserdi „Noor Pärimusbänd 2022” võitjad nooremas ja vanemas vanuseklassis. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärast Viljandi pärimusmuusika 29. festivali avapidu Kaevumäel valis üks osa keepide ja vihmavarjudega varustatud kuulajaskonda järgmiseks kontsertpaigaks esimese Kirsimäe, kus andsid ühiskontserdi „Noor Pärimusbänd 2022” võitjad nooremas ja vanemas vanuseklassis.

Festivali teatmiku andmeil on Uurikad ainulaadne ühe küla noorte folkansambel, kelle kõik liikmed elavad Harjumaa Kuusalu valla Uuri külas. Klassikalist pillimängu õpitakse Kuusalu Kunstide Koolis, ansamblis aga mängivad Uurikad veel pille, mida ise õpivad. Nende lugudes kõlavad kitarr, ukulele, mandoliin, viiul, akordion, flööt, löökpillid, torupill. Lisaks tuntud lauludele ja rahvalikele lugudele on ansamblil ka originaallugusid.

“Õnn tuli õuele”

Uurikatel ilmus 2021. aasta sügisel album “Õnn tuli õuele”, mille lood on inspireeritud tänapäeva elust-olust, nutisõltuvusest, maal elamise võludest, looduse, kodukandi ning esivanemate pärandi hoidmisest.

Viljandi oma bänd trad.kvintessents on TÜ Viljandi kultuuriakadeemias kokku saanud pärimusmuusikatudengite punt. Bändi repertuaar koosneb neile südamelähedasest Eesti pärimusmuusikast, mis on põimitud omaloominguga.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALI AVAPEOL ÕNNITLETI FESTIVALI PEALIKKU

VÄLJAPOOLT LOSSIMÄGESID ALANUD RONGKÄIK VIIS VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALI AVAMISENI