PÄRIMUSMUUSIKA LUMMUSEST ESILINASTUV FILM

Etnofilmi promopilt

Täna, 21. juulil esilinastub kinos Sõprus dokumentaalfilm „Eesti ETNO armastab“, mis portreteerib noori, kelle väljakujunemise teekonnal mängib olulist rolli pärimusmuusika.

Etnofilmi promopilt

Režissöör Jürgen Volmeri käe all valminud film on üles võetud kahe aasta jooksul Kõpus, kus peetakse suvel noorte muusikalaagrit Eesti ETNO. See laager on Viljandi pärimusmuusika festivali ülioluline nurgakivi ning sealt on läbi käinud suur osa praegu aktiivselt tegutsevatest pärimusmuusikutest.

Juba 25 aastat toimunud Eesti ETNO laagri fenomeni kokku võtva dokumentaalfilmi keskmes on ehedad ja siirad noored, kes armuvad pärimusmuusikasse ja leiavad selle käigus iseenda.

„Minu jaoks on Eesti ETNO üks haruldane variant kasvamise ja elamise rõõmust, mida mujal eriti ei kohta,“ sõnas filmi režissöör Jürgen Volmer. „Kuna laagris on pingevaba õhkkond ja niivõrd palju koos loomist, siis õnnestus loodetavasti seda erakordset rõõmutunnet ka filmikeeles edasi anda.“

Film „Eesti ETNO armastab“ esilinastub Tallinnas, kinos Sõprus neljapäeval, 21. juulil kell 18. Seejärel saab seda juuli lõpuni näha kinos Sõprus, kinos Artis ning Viljandi pärimusmuusika festivali ajal kinos Centrum Viljandis. Film on 48 minutit pikk.

Etnofilmi promopilt

ETV2s saab filmi näha sel laupäeval, 23. juulil kell 16.05.

KU päevatoimetaja