KÄRT JOHANSON HIIU FOLGIL OMA ESIMESE SOOLOKONTSERDIGA

Kärt Johanson. Foto: Hiiu Folk

Täna algav 17. Hiiu Folk viib peale põhiprogrammi Kassari kiigeplatsil külalised saare väikestesse kontserdipaikadesse, loodusretkedele ja õpitubadesse uusi asju omandama.

Festivali avamisele Sõrul on eriti mugav tulla mööda merd oma alusega.

Avamisel musitseerivad Andrew Lawrence-King (Guernsey, Inglismaa) ja Góbé (Ungari), õhtu jätkub Indrek Kalda ja Paul Kristjan Kalda ning Taulide pereansambli kontserdiga. Esimese päeva lõpetab armastatud Mari Jürjens.

Festivali lisakontserdid viivad publiku Soera talumuuseumisse, Orjaku külamajja, Aino ja Oskar Kallase suvemajja jm.

Eluaeg koos oma vendade Jaak, Mart ja Ants Johansoniga koos esinenud Kärt Johanson astub Hiiu Folgil esimest korda üles soolokavaga.

“Kui Astrid eelmisel aastal pärast Jaagu mälestuskontserti Kärdla kirikus küsis, et kas tuleksid järgmisel aastal ja teeksid oma kontserdi, siis vastasin, et tulen, kui võin seda Kassari kabelis teha,” ütles Kärt Johanson. “Selles väikeses, lõputa ruumiga puust majas keset metsa laulan teile omi laule ja rahvalaule siit ja sealt… mis meelel ja keelel.”

Veel rännatakse Kassaris kirjanike radadel, samuti mälestatakse sel aastal meie seast lahkunud poetessi Ave Alavainut.

Loodusretked viivad huvilised ümber Loopsoo ning Neljateeristi õpperajale.

Õpitubades saab tutvuda ukraina ja ungari muusikaga ning õppida karmoškat, laulu, parmupilli ja väikekannelt.

Lastepesas meisterdatakse ja mängitakse, külla tulevad Lotte ja rännukoer Klaus

Peamises peopaigas Kassari kiigeplatsil ootab külastajat nagu ikka puhas ja turvatud festivaliala, kus lapsed saavad paljajalu ringi joosta ning kust keegi ei kao ära. Lastepesas meisterdatakse ja mängitakse, külla tulevad Lotte ja rännukoer Klaus.

Musitseerivad Uurikad, Cätlin Mägi ja Jaan Pehk, Robirohi, Góbé, banduuramängija ja laulja Inna Lisnjak (Ukraina), Rüüt, Lovely Beats, Villu Veski ja Tiit Kalluste ning Nedsaja Küla Bänd.

Pühapäev on traditsiooniline kirikukontsertide päev: Kassari kabelis esinevad Eva Väljaots ja Robbie Sherratt, Emmaste kirikus Redel Ruudus, Reigi kirikus Robirohi ning Pühalepa kirikus Celia Roose, Piret Päär ja Ene Salumäe.

Festivali lõpetab Astrid Nõlvaku magistrikontsert Kärdla kirikus – tema loodud muusikat Villem Grünthal-Ridala regivärsilisele evangeeliumile “Püha Rist” esitavad Kristi Mühling (kromaatiline kannel), Ulla Krigul (orel), Krista Citra Joonas (bansuri, iiri vile), Taavo Remmel (kontrabass), Aleksandra Kremenetski (löökpillid, vibrafon), Astrid Nõlvak ise (laul, väikekannel) ning Ekklesia koor ja sõbrad Kersti Kuuse juhatamisel.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap