CHÄTLYN PARTS: KUI MEIE SEDA EI TEE, KES SIIS VEEL

Chätlyn Parts saatejuhtidega Regina Jaakson ja Meelis Sarv Tre Raadio Pärnu stuudio hommikusaates. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tänahommikuses Tre Raadio Pärnu stuudio intervjuus rääkis Eesti lipu seltsi liige, Sindi gümnaasiumi vilistlane ja Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilane Chätlyn Parts Sindis laupäeval tähistatavast lipu päevast, küsimusi esitasid saatejuhid Regina Jaakson ja Meelis Sarv.

Regina Jaaksoni nägemuses on Sindi Pärnumaa kontekstis lipu väärtustamiselt kindlasti ühena esirinnas.

Chätlyn Parts rääkis kokkuvõtvalt saabuval laupäeval Sindis toimuvast lipu päeva tähistamisest. kell 12 algab Sindi raekoja ees Eesti lipu 138. aastapäeva tähistamine. Kohal on Pärnu Noorte Puhkpilliorkester. Mängitakse hümni ja teisi orkestripalasid. Sõna võtavad Tori vallavanem Lauri Luur ja lipu seltsi juhatuse liige Trivimi Velliste. Järgneb rongkäik Julius Friedrich Seljamaa monumendi juurde, kus esinevad Sindi lasteaed, Sindi muusikakool, Sindi gümnaasiumi näitering ja kooli endised vilistlased tantsukavaga.

Muuhulgas ütles Chätlyn saatejuhi küsimusele Eesti lipu hoidmisest vastates, et kui meie seda ei tee, kes siis veel. Chätlyn rääkis, et tema otsene kokkupuude Eesti lipuga hakkas kujunema kolmandas klassis seoses liitumisega näitemängu rühmaga, mida juhendab õpetaja Eneli Arusaar. Chätlyni sõnul on Arusaar õpilastele algusest peale selgitanud lipu värvide tähendust ja miks tuleb riigi sünnipäeva hommikul varakult Sindi raekoja juurde lippu heiskama minna või miks tuleb Artur Alliksaart ja Lydia Koidulat lugeda.

Eesti Lipu Seltsi lipud Sindi raekoja ees pidulikul lipurivistusel. Fotokollaaž: Urmas Saard

Lisaks lipu sünnipäeva tähistamisele mainis Chätlyn, et 27. juunil möödub sada aastat, kui sinimustvalgele lipule omistati Riigikogu otsusega riigilipu staatus.

Näitemängu kohta ütles Chätlyn, et on ise koostöös Arusaarega lavastuse stsenaariumi kokkuseadja. Seekordne lavastus on midagi teistsugust võrreldes sellega, mida nad on kooliõpilastega varem riiklikel tähtpäevadel esitanud. Enamasti esinevad 4a klassi õpilased, aga jutustajana esineb ka Chätlyn ise. Lavastuse pikkus on 6 minutit.

Kõigil tasub kohale tulla väikeste lipukestega.

Järelkuulatav siit

Urmas Saard

Samal teemal:

EESTI LIPU HÄLL TÄHISTAB LIPU PÄEVA

SADA AASTAT TAGASI RIIGILIPU STAATUSE SAANUD SINIMUSTVALGEL TULEB 138. SÜNNIPÄEV

Share via
Copy link
Powered by Social Snap