TRIVIMI VELLISTE ON VIIMSI VALLA AUKODANIK

Viimsi valla aukodanik Trivimi Velliste tiitli vastuvõtmise järel tänusõnu ütlemas.
Foto: Tiit Mõtus

Teisipäeval, 31. mai õhtul anti Viimsi Artiumis toimunud tänuõhtul „Viimsi tänab Sind“ üle Viimsi valla aukodaniku tiitel Trivimi Vellistele, kes 4. mail tähistas oma 75. juubelisünnipäeva.

„Viimsi valla aukodaniku aunimetuse pälvis Eesti taasiseseisvumisse panustanud Eesti muinsuskaitse seltsi looja Trivimi Velliste, kelle panus kindral Johan Laidoneri pärandi kogumisel, hoidmisel ja tutvustamisel on olnud hindamatu,” selgitas avalike suhete osakonnast Heiko Leesment.

Vellistel on olnud oluline roll iseseisvuse taastamisel ja demokraatliku riigi loomisel. Ta on taasiseseisvumises olulist rolli mänginud Eesti Muinsuskaitse Seltsi looja ja liikumise põhiinitsaator. Ta on olnud aktiivne poliitikas, kuuludes kokku nelja Riigikogu koosseisu ja olles olnud Eesti välisminister aastatel 1992-1994. Velliste on sündinud 4. mail 1947 Tartus, aga viimased aastakümned elanud Viimsis. Kohaliku kogukonna jaoks on hindamatu väärtusega tema panus kindral Johan Laidoneri pärandi kogumisel, hoidmisel ja tutvustamisel. Ta on 1994. aastal asutatud MTÜ Kindral Johan Laidoneri Seltsi tänane esimees ja Eesti Muinsuskaitse Seltsi auesimees.

Viimsi valla aukodanik Trivimi Velliste Viimsi Artiumis toimunud tänuõhtul “Viimsi tänab Sind”. Foto: Tiit Mõtus

Viimsi vallavanem Illar Lemetti sõnul on Velliste pühendumine ja aktiivsus eeskujuks kõigile. „Mul on väga hea meel, et meie kogukonnas on selline aktiivne liige nagu Trivimi Velliste, kes veab eest mitmeid üleriigiliselt olulisi tegevusi. Tema ühiskondlik ja poliitiline aktiivsus on aidanud kaasa Eesti rahva ajaloopärandi säilimisele ja selle au sees hoidmisele. Olen kogu valla nimel tänulik Trivimile tehtud töö eest,“ ütles vallavanem.

Velliste rõhutas oma tänukõnes Viimsi väärtust ja olulisust ning tänas omalt poolt selle tunnustuse eest. Velliste sõnul tähendab valla aukodaniku tiitel talle palju. „Selline tiitel kohustab mõtlema tuleviku peale, mis oleks väärikas. Kuuluda samasse klubisse meestega nagu Rein Randveer, Ants-Hembo Lindemann, Lennart, Meri, Tunne Kelam, Siim Kallas ja Tõnu Kaljuste on minu jaoks suur au. Uhke tunne on,“ ütles Velliste.

Kokku on antud välja 11 Viimsi valla aukodaniku tiitlit, mille on teiste hulgas pälvinud president Lennart Meri, spordilegend Jaak Salumets, poliitikud Tunne-Väldo Kelam ja Siim Kallas.

Tänuõhtu toimus 19. augustil pidulikult avatava Viimsi Artiumi ruumides. Uus multifunktsionaalne haridus- ja kultuurikeskus avatakse väärika avakuuga, mis toob maja erinevatesse saalidesse nii muusika, tantsu kui ka teatrikunsti. Lisaks alustavad majas tööd Viimsi muusikakool, kunstikool ja teaduskool.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

TRIVIMI VELLISTE MÖÖDUB SEITSMEKÜMNEVIIENDAST VERSTAPOSTIST