LASTEKAITSEPÄEV LOTTEPÄÄL

Lastekaitsepäev. Foto: Valju Aloel

Otepää kultuurimaja pargis alustatakse tänast lastekaitsepäeva tähistamist kell 15.00. Päeva jooksul saavad lapsed osa acrojooga õpitoast, mille eesmärk on õpetada lastele teineteisega kontakti loomist, partneri usaldamist, tasakaaluharjutusi, aga ennekõike seda, et partnerakrobaatika on suurepärane trenn nii kehale kui ka vaimule.

Peale seda on võimalik osa saada koos Mullimeistriga mullimaailmast – minnes nii mulli sisse kui tehes võlutrikke mullist väljaspool.

Kell 17.00 viib Silver Sepp kultuurimaja suures saalis läbi enda imepillide õpitoa koos minikontserdiga. „Silveri kutsumine lastekaitsepäevale üheks eesmärgiks on näidata lastele, et muusika on kogu aeg meie ümber ja muusikainstrumente on võimalik käepärastest vahenditest luua“, ütles Otepää Kultuurikeskuste loomejuht Kaidi Pajumaa. „Muusikal on väga tervistav toime meie hingele ja kehale, mistõttu selline ühendatud minikontsert koos õpitoaga, kus lapsed saavad ka ise käed külge panna, on väga äge lahendus.“

Terve päeva vältel on võimalik osa saada mõnusast ja lapselikust meeleolust, mis on täis erinevaid mänge koos koeratüdruk Lottega. Pargis on batuut, näomaalingute nurk, meisterdamisala suurematele lastele, aga ka beebiala pisematele. Õhtupoolikul võimaldatakse oma tasakaalu proovile panna tasakaalulindil, mille juures on juhendaja, kes lahkelt näpunäiteid jagab. Ja muidugi ei puudu ühelt korralikult lastesündmuselt fotode jäädvustamise nurk, mida Peopeegel kenasti võimaldab ning pannkoogid, mis on nii Lotte kui ka laste lemmiksöök.

Kui kell 18.00 Lottepää oma uksed Otepää kultuurimaja pargis sulgeb, on võimalik edasi liikuda Puka kultuurimaja parki, kus esinevad laululapsed, toimuvad erinevad mängud ja võistlused, värvijooks ning värvidisko. Üheskoos grillitakse vahukomme, süüakse jäätist ja toimub parima kostüümi valimine.

„Lastekaitsepäev Lottepääl on ideaalne võimalus oma lastega kvaliteetselt ja lõbusalt aega veeta, pakkudes neile võimalust osa saada justkui unistuste päevast. Miks mitte veeta üks tore päev oma lastega, tehes üheskoos just kõike seda, mis silmad neil särama panevad,“ lisas loomejuht Kaidi Pajumaa.

Sündmust korraldavad Otepää Vallavalitsus, Otepää Kultuurikeskused ja Otepää Avatud Noortekeskus.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

LASTEKAITSEPÄEV ON LIPUPÄEV