PÄRNU LASTEPARGI MÄGIMÄNNILE RIPUTATI HELKUREID

Fotogalerii

Katrin Kuntus, Romek Kosenkranius, Anu Juurma-Saks ja Regina Jaakson Lastepargi mägimänni juures. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna keskpäeval riputasid Pärnu linnavalitsuse, Pärnu Tre raadio, Pärnu Vabakooli ja Pärnu politseijaoskonna esindajad Lastepargi mägimännile 155 esmast elupäästjat.

Kõige arvukamalt oli kohal Pärnu Vabakooli 7. klass koos klassijuhataja Eha Ristimetsaga. Teiste hulgas sama klassi õpilane Cassandra, kelle ema töötab Tre raadio müügijuhina ja toetab Pärnu stuudio saatejuhi Regina Jaaksoni algatust.

Regina Jaaksoni eestvedamisel sai 2015. aastal Pärnust alguse ühine helkuripuu(de) ehtimise tava, millega osundatakse tähelepanu ohutule liiklemisele ja tuletatakse meelde helkuri kandmise vajalikkust. Helkuri kandmine on pimedal ajal jalakäijale kohustuslik nii valgustatud kui valgustamata teedel.

Mägimännile helkureid riputanud seltskond Pärnu Lastepargis.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Lastepargis jagasid helkureid veel linnapea Romek Kosenkranius, linnavalitsuse avalike suhete teenistuse juhataja Anu Juurma-Saks ja politseinikud Ragnar Randviir ning Kerda Saagim. Mägimänni helkuritega ehtimise järel kingiti kõige maiamatele abilistele politsei visuaali ja hädaabi numbriga pulgakommi.

Tänahommikuse seisuga avati üle terve Pärnumaa 16 helkuripuud, enamik neist Pärnu linnas. Maakonnas on helkuripuud Tori, Põhja-Pärnumaa, Lääneranna ja Häädemeeste vallas. Helkuripuu kampaania kestab tänavu 11.-17. oktoobrini.

Regina Jaakson

Helkuripuu projekti eestvedaja Regina Jaakson palub ajavahemikus 11.-17. oktoobrini ehitud helkuripuud registreerida. Lisainformatsiooni leiab Helkuripuu Facebooki lehelt.

Mullu ehiti üle Eesti esmaste elupäästjatega 91 puud.

Urmas Saard

Samal teemal:

TRE RAADIO JA PÄRNU LINNAVALITSUS KUTSUVAD HELKURIPUU AVAMISELE

EESTIS AVATI ÜLE RIIGI 91 HELKURIPUUD

Sindis sobitati sõprust helkuritega

Sindis toimub helkurite rongkäik