TRE RAADIO JA PÄRNU LINNAVALITSUS KUTSUVAD HELKURIPUU AVAMISELE

Regina Jaakson Tre Raadio Pärnu stuudios. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu linnavalitsus ja Tre Raadio jätkavad iga-aastast helkuripuu tava avades ka sel sügisel Pärnu südalinnas helkuripuu. Sündmus toimub teisipäeval, 12. oktoobril kell 12, kui Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja raadio esindajad riputavad Lastepargi mägimänni külge väikesed elupäästjad.

Pärnu linnavalitsuse hoone. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Helkuripuu mõte on lihtne: kel on helkur üle, saab selle puule riputada. Kel on see väike elupäästja puudu, saab helkuri puult võtta ning end pimedal ajal nähtavaks teha.

2015. aastal suvepealinnast alguse saanud ühise helkuripuu(de) ehtimise aktsiooniga pööratakse inimeste tähelepanu ohutule liiklemisele ning tuletatakse meelde helkuri kandmise vajalikkust. On ju helkuri kandmine pimedal ajal jalakäijale kohustuslik nii valgustatud kui valgustamata teel.

„Tre Raadio ja Pärnu linn kutsuvad kõiki huvilisi avama oma helkuripuu meiega ühel päeval – 12. oktoobril -, aga kui täpselt sel kuupäeval ettevõtmises osaleda ei saa, siis üle-eestiline helkuripuude ehtimise aktsioon kestab 11. oktoobrist 17. oktoobrini,“ selgitab helkuripuu projekti eestvedaja, Tre Raadio saatejuht ja toimetaja Regina Jaakson.

Iga kogukond hangib helkurid, valib oma piirkonnast välja sobiva puu ning ehib siis selle üheskoos ära.

Regina Jaakson

Jaakson palub aktsiooniga kaasatulijail registreerida oma helkuripuu(de) aadress või asukoht. Siis saab ülevaate, kui palju ja millistes kohtades üle Eesti helkuripuid asub. Registreerimisvormi leiab HELKURIPUU Facebooki lehelt või siis tuleks registreerimiseks kirjutada e-posti aadressil regina@tre.ee.

„Lisaks kutsume koolide õpilasomavalitsuste noori helkuripatrullideks. Aidake enda sõprade ja koolikaaslaste koolitee ohutumaks muuta ja esmase elupäästja puudumisel tuletage neile selle olulisust meelde,“ kutsub Jaakson.

2020. aastal ehiti üle Eesti esmaste elupäästjatega 91 puud.

KU päevatoimetaja