Sindis sobitati sõprust helkuritega

Eile õhtul ühines ligemale poolsada sintlast üleriigilise üleskutsega helkurkõnnile „Helkuriga sõbraks”. Eesti erinevatest asukohtadest mindi helkurkõnnile täpselt ühel ja samal kuupäeval ning kellaajal!

Eneli Arusaare näiterühma õpilased räägivad helkurist Foto Urmas Saard
Eneli Arusaare näiterühma õpilased räägivad helkurist. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Hulgakesi jalutati läbi linna Sindi gümnaasiumi õuele.[/pullquote]Sindis koguneti juba pool tundi enne teele läkitamist skateparki, kus prožektorite valgel tekitasid meeldivat meeleolu tantsutrupp Hope noored esinejad. Nende etteaste ajal sadas laia lund, mis muutis helkurite peegelduse lumesajus veelgi lummavamaks.

Tantsutrupi järel rivistusid üles õpetaja Eneli Arusaare näiterühma õpilased, kes kordamööda rääkisid helkuri ilmumise ajaloost, selle vajalikkusest ja oskuslikust kandmisest. Samal ajal kinnitasid kohalikud politseinikud helkureid neile, kellel seda polnud.

Sindi noortevolikogu algatusgrupi juht Georgina Ristoja jalutas ringi korviga ja pakkus maiustusi. Eriti osavõtlikud olid noortevolikogu algatusgrupi eestvedamisel korraldatud liiklusohutuse tunnil värviliste tuledega hästi nähtavaks tehtud koerad.

Hulgakesi jalutati läbi linna Sindi gümnaasiumi õuele. Seal ootas saabunuid juba ees varem ehitud helkurpuu. Tori valla piirkonna politseinik Piret Dreimann ütles, et helkurid valmistasid ja riputasid puule Sindi lasteaia lapsed. Helkurpuule lisasid helkureid ka helkurkõnnil osalenud lapsed ja nende vanemad. Dreimann ja Ristoja ütlesid, et helkurpuu küljes rippuvaid helkureid võib võtta ja kasutada, kui endal helkur puudub. Mõlemad kinnitasid, et helkureid riputatakse hiljem juurde ja neist ei tohiks puudust tulla ka mitu nädalat hiljem.

Urmas Saard

Samal teemal:

Helkurid kuusel. Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindis toimub helkurite rongkäik