ANDRUS KIVIRÄHKI ”LIBLIKAS” LOOBU JÕE ÄÄRES

Üllar Saaremäe

Kadrina vallas, Loobu mõisa kõrval asuvas kuivatis, etendub Andrus Kivirähki „Liblikas“.

Näidend ”Liblikas” põhineb autori samanimelisel romaanil, mis räägib Eesti teatrielust 20. sajandi algul ja rahvusteatri ”Estonia” sünnist. Teose üheks keskseks tegelaseks on Kadrina kihelkonnas, Loobu jõe kaldal, Arbavere külas sündinud näitleja ja tantsija Erika Tetzky, kes tegi tähelennu teatritaevasse, kuid see katkes ta varase surma tõttu.

Lavastaja Üllar Saaremäe „Virumaa teatajas“: „Mõtlesin, miks on mul see näitemäng kotis ja miks on see teos mind nii pikalt kummitanud. Ja millal siis veel ja kus siis veel, kui Loobu jõe ääres, kus ta lapsena kindlasti patseeris.“


Ülle Lichtfeltd, Sulev Teppart, Indrek Saar, Erik Ruus, Üllar Saaremäe – need näitlejad elavad ka ise Kadrina vallas. Lisaks liituvad Doris Tislar, Johan Elm ja Tarvo Krall. Ajastutruu ja müstilise lavaruumi eest hoolitsevad Ketlin Kütt, Elmar Sats ja Priidu Adlas.

Abikäe on ulatanud Kadrina Kultuurikoda.

Teatriteadlane Lea Tormis: ”Üks aeg saab ümber, asjaarmastajate, Suurte Diletantide ja ebakindlalt boheemliku, kuid ehtsa mängurõõmu aeg. Alustajate aeg. Tões ja vaimus, nagu tookord kombeks, mängu ja luiskamisega pooleks. Natuke nostalgiat lisaks”


Etendused toimuvad 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22. augustil. Algus kell 19.00

Uksed avatakse tund enne etenduse algust. Kohvikut peab Sushi Tiger.


Etendus on kahes vaatuses ja kestus veidi üle kahe tunni. Piletid soovitatakse osta eelnevalt piletilevist. Kohtade olemasolul, ka enne etendust koha peal.

KU päevatoimetaja