“PÕRGUVÜRSTI PITSBALL” LÜKKUB LIIKLUSÕNNETUSSE SATTUNUD NÄITLEJA VIGASTUSTE TÕTTU EDASI

Illustreeriv pilt. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Järgmisel laupäeval, 17.juulil Tallinna vanalinna ööklubis “Münt” esietenduma pidanud lavastuse “Põrguvürsti pitsball” esietendus lükkub edasi, kuna näitleja sai liiklusõnnetuses viga. Piletid ostetakse tagasi või asendatakse piletitega uutel toimumisaegadel. Uus esietenduse ja etenduste aeg selgub augustikuu jooksul.

See oli niivõrd-kuivõrd õnnelik õnnetus, et midagi hullemat ei juhtunud

“Jalgrattaga proovist koju sõitnud Päär Pärensonile sõitis auto otsa,” kommenteerib lavastaja ja väiketeatri Ruum Raam Ring juht Jaanika Juhanson. “See oli niivõrd-kuivõrd õnnelik õnnetus, et midagi hullemat ei juhtunud. Päärul on rangluumurd ning muud väiksemad vigastused, mille paranemine võtab aega. Ülejäänud trupi ja meeskonnaga teeme lavastuse nii valmis, kui ilma lavastuse ühe alustalata võimalik ja nn konserveerime lavastuse seisu, et uute mängukordade eel oleks võimalik juba tehtud suur töö taastada. Pääru osalemist lavastuses pole asendada võimalik ning selleks pole ka vähimatki soovi, sest tema panus lavastusse nii näitleja, räppari-laulja, laulude ja tekstide looja ning koreograafina on määravalt oluline.”

Teater Ruum Raam Ring ja kogu lavastusgrupp soovib näitleja Päär Pärensonile jõudsat tervenemist.

“Põrguvürsti pitsball” on lugu unistustele järgnemisest ning sellest kümnest sekundist, kui inimene otsustab täielikult muuta oma seni kulgenud elu. Teksti on kirjutanud lavastaja-dramaturg Jaanika Juhanson, kasutatud on kirjanik Paavo Matsini kirjutatud monolooge ja Päär Pärensoni laulutekste. Lavastuskunstnik on Johannes Valdma, kostüümikunstnik Kätlin Haak, valguskunstnik Sander Aleks Paavo, videokujunduse teeb Taavi Varm ja muusikalise kujunduse Remi Prual. “Põrguvürsti pitsball” on lavastaja Jaanika Juhansoni pandeemia ajal loodud väiketeatri Ruum Raam Ring teine lavastus (esimene oli Veronika Kivisilla tekstidel loodud “Kuni armastus peale tuleb” Kirjanike Majas).

Lisainfo piletite asendamise jm kohta: Jaanika Juhanson, tel 5544662

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

VANALINNA ÖÖKLUBIS AVANEB PÖÖRANE KULTUURIKABAREE „PÕRGUVÜRSTI PITSBALL”