46. OMAVALITSUSTE SUVEMÄNGUDEL OSALEB PEA PAAR TUHAT SPORTLAST

Eesti sportlikumad omavalitsused selguvad 10.-11. juulil Käärikul, kus võistlustulle astub ligemale paar tuhat sportlast 54 omavalitsusest. Võisteldakse kergejõustikus, meeste ja naiste võrkpallis, tennises, petangis, orienteerumises, jalgrattakrossis, mälumängus, köieveos, kettagolfis, trikitõukeratta võistluses ja juhtide jõukatsumises.

Uute aladena on kavas meeste korvpall 3 x 3, naiste korvpall 3 x 3 ja spordijuhtide võistlus. Võitjad selguvad nii linnade kui valdade arvestuses. Mulluseid esikohti on kaitsmas Rae vald, Kiili vald ja Paide linn. Enim osalejaid on kergejõustikus, kus kahel päeval võistleb 462 sportlast. Orienteerumine toob Kääriku metsadesse 288 spordihuvilist. Meeste võrkpallis alustab pallilahinguid 23 võistkonda, naiste võistkondi on 19. Osavõturohke on mälumäng, kus laudade taha istub 30 viieliikmelist võistkonda ning petank 35 trioga. Kettagolfis läheb rajale 194 sportlast.

Populaarne on esmakordselt kavas olev 3 x 3 korvpall, kus kahel päeval võisteldes selgitavad paremuse 24 meeskonda ja 15 naiskonda. Enamusel spordialadel löövad harrastussportlaste kõrval kaasa ka Eesti praegused ja endised tipptegijad. Eesti omavalitsuste suvemängusid korraldab Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Otepää vallavalitsuse ja Valgamaa Spordiliiduga.

Lisateavet saab võistluse kohta aadressilt www.joud.ee, teatab EMSL Jõud peaspetsialist Helen Mast.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap