RAHVAÜLIKOOL KINKIS ALO RITSINGULE SÜNNIPÄEVAKS TEMA PORTREE

Maire Breede, Alo Ritsing ja Lauri Breede Ritsingu kodu ees, koer tundis peremehe ära. Foto: Tartu Rahvaülikool / Aksel Lõbu

Tartu Rahvaülikool kinkis täna dirigent Alo Ritsingule homse sünnipäeva puhul õnne soovides tema ja tema isa, dirigent Richard Ritsingu portreed. Portreed andsid üle Tartu Rahvaülikooli juhatuse liige Maire Breede ja nõukogu liige ning dirigent Lauri Breede.

„See on meie kooli võimalus esile tõsta ja tunnustada Eesti ja Tartumaa kultuuripärandisse panustanud dirigente,“ selgitas Maire Breede, „koorilaulu traditsioon on ka oluline osa rahvaülikooli loost.“

Alo Ritsingu portree maalis maaliõppija Aime Uibokand ja Richard Ritsingu portree maaliõppija Maria Kull rahvaülikooli koolitaja ja kunstnik Robert Suvi juhendamisel. Mõlemad maalid on valminud akrüültehnikas.

Maire Breede, Alo Ritsing ja Lauri Breede Ritsingu kodu ees. Foto: Tartu Rahvaülikool / Aksel Lõbu

Maalid valmisid 2019. aastal, mis oli kuulutatud Eesti laulu- ja tantsu juubeliaastaks. Rahvaülikooli Pepleri 4 iga klass sai siis endale ühe tunnustatud dirigendi ja koorijuhi portree ning kandis tema nime. Suvel kinkis rahvaülikool ka Hirvo Survale sünnipäeva puhul tema portree.

KU päevatoimetaja