PARIM NOORTE PÄRIMUSBÄND ON PÄRIT PÄRNUST

Pärimusbändide konkursi võitja Duo Mann ja Juula (Maria Mänd ja Juuli Kõrre). Foto: Annika Vihmann

28. oktoobril neljandat korda toimunud Noorte Pärimusbändide konkursi võitis Duo Mann ja Juula. Pärnust pärit ning hetkel Tartus tegutseva viiuliduo moodustavad Juuli Kõrre ja Maria Mänd. Noorema vanuseklassi parimaks tunnistas žürii Valga Muusikakooli ansambli Kirekind.

Grand Prix võitjaid premeeriti 500-eurose Kultuurkapitali stipendiumiga ning esinemisega XXVIII Viljandi pärimusmuusika festivali pealaval. Nooremate vanuseklassi võitja saab koju viia 300 eurose preemia ning esinemise järgmise Viljandi pärimusmuusika festivali rohelisel laval.

Žürii esimehe Marti Tärni sõnul võlus žüriid Duo Mann ja Juula suurepärane rütmitunnetus, filigraanne kokkumäng ning lavalt saali paistev omavaheline klapp. „ Nad olid maitsekad, vahetud ja siirad ning tehniliselt väga head,” põhjendas Tärn žürii otsust. Noorema vanuseklassi võidu tõi Kirekindile ühtne ansamblikooslus. „Silma jäi Valga bänd just kvaliteedi, mitmekesisuse, kõlavärvi ja rütmide poolest. Neid oli mõnus ja kerge kuulata,” rääkis žürii liige Cätlin Mägi.

Valga Muusikakooli ansambel Kirekind (Emma Hansson, Gerda-Ly Käis, Marleen Vodi, Liina-Mai Põldsepp, Tormi Rattasepp ja Karl Peegel ning juhendaja Koidu Ahk). Foto: Annika Vihmann

Publiku lemmiku tiitli viis koju kaasa Mooste poistebänd, Seto Folgi ning Jazzkaare eripreemiad pälvis Heino Elleri nimelisest Muuusikakoolist alguse saanud Maru Tartust. Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia eriauhinna ehk salvestuse sealses stuudios pälvis Viljandi Muusikakooli kandleansambel, kelle helid ja kõla väärivad Kultuuriakadeemia esindaja Cätlin Mägi sõnul kindlasti salvestamist.

Noorte pärimusbändide päev toimus neljandat aastat. Lõppvõistlusel Viljandi Pärimusmuusika Aidas osales kaheksa bändi, kellest kolm võistlesid nooremas, kuni 16-aastaste vanuseklassis ning viis vanemas vanuseklassis kuhu pääsesid 16-25 aastastest noortest koosnevad bändid.

KU päevatoimetaja