TÄNA ALGAS PÄRIMUSA 2.0

Pildil Trad.Attack! Foto: Silver Tõnisson

Täna ja homme toimuvad Viljandi lossimägedes pärimusmuusika kontserdipäevad ehk Pärimusa 2.0. Mõlemal päeval samade esinejatega ja sama programmiga Pärimusa alustab kell 14.00 Kukerpillide ja Viljandi Kultuuriakadeemia tudengitega ning lõpeb öösel kell 02.00 Untsakate saatel. Lisaks astuvad homme ja ülehomme lavale veel Trad.Attack!, Puuluup, Vabariigi pillimees Juhan Uppin, projekt Küla kõlad ning pärimuse kaverbänd 3-4!

„Oleme Pärimusaks täiesti valmis ja ootame juba õhina ja lustiga, et kontserdid peale hakkaks. Meil on tõeliselt suur rõõm oma festivali sõprade, austajate ja pärimusmuusikutega koos olla ja üks ilus folgi algusaegade vaimus pidu maha pidada. Olen kindel, et head energiat ja toredust on Kirsimäel sel nädalavahetusel rohkelt, ” räägib korraldajate ootustest Pärimusa 2.0 peakorraldaja Ando Kiviberg. „Hea uudis on ka see, et koroonapiirangute hiljutiste leeveneduste tõttu saame oma sündmusega rõõmu pakkuda veel lisaks 1000 inimesele mõlemil päeval ja kuigi Pärimusa kontserdid olid vahepeal välja müüdud, saame hetkel veel pileteid juurde pakkuda. Seega saavad tõsised huvilised kindlasti tulla ja pääsmeid jätkub,” lisab Kiviberg.

Mõlemil Pärimusa 2.0 kontserdipäeval kordub täpselt samade esinejatega täpselt sama programm. Nii näeb Viljandis, teisel Kirsimäel üles seatud laval, kõige esimesel festivalil mänginud Kukerpille ning Untsakaid, kes siis küll esinesid Rahvastepalli nime all. Festivali legendidele lisaks kuuleb pärimusmuusika pealekasvu ehk Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengeid, samuti Eesti ETNO esindust. Loomulikult ei pea pettuma ei Puuluubi ega Trad.Attack!-i fännid, nende lemmikud on ka kindlalt rivis.

Ehedust lisavad kavasse Küla kõlad, kus Karula kihelkonna kolm laulikut: Meelika Hainsoo, Lauri Õunapuu ning Celia Roose esitavad rahvalaule Cyrillus Kreegi põhjatutest rahvaluulekogudest ning Kreegi-aegsete külalaulikute lauluvarast. Lavalaudadele astuvad neil kahel päeval ka Vabariigi parim pillimees Juhan Uppin ning all-stars koosseisuga pidulik pärimuskaverbänd 3-4!, kes võtab tõlgendamiseks ette Curly Stringsi, Kukerpillide, Mari Kalkuni, VLÜ, Puuluubi, Paabeli ja paljude teiste armastatud bändide loomingu. Kollektiiv 3-4! Tuleb Viljandisse koosseisus Arno Tamm, Lauri Kadalipp, Lee Taul, Marti Tärn ning Ahto Abner.

Pärimusa 2.0 on austuskontsert esimesele Viljandi pärimusmuusika festivalile. Sel aastal Viljandi pärimusmuusika festivali ei toimu, koroonapiirangute tõttu lükkub see aasta võrra edasi ning saab teoks 22.-25. juuli, 2021.

KU päevatoimetaja