Tori Siidritalu edukas osalemine rahvusvahelisel siidrikonkursil Asturias

Mainekal siidrikonkursil siidri sünnimaal Asturias võitis Tori Siidritalu oma klassis kuldmedali, konkureerides maailma suurimate siidrimaadega.

Tori Siidritalu šampanjameetodil valminud poolkuiv siider saavutas siidrikonkursil Asturias omas klassis Kuldmedali.
Tori Siidritalu šampanjameetodil valminud poolkuiv siider saavutas siidrikonkursil Asturias omas klassis Kuldmedali.

[pullquote]Auhinnatud said veel Tori Siidritalu toodetest Jääsiider pronksmedaliga ja Rose´ hõbemadaliga.[/pullquote]Asturia on piirkond Hispaania põhjaosas, mida teatakse eelkõige siidrivalmistamise sünnimaana. Arvatakse et siidrivalmistamise tavad ja oskused on pärit sealtkandist juba enne Kristust. Eestisse jõudis naturaalse siidrivalmistamise traditsioon alles viimase viie-kuue aasta jooksul.

Tori Siidritalu, kes on väike pereettevõte Pärnumaalt, osales 26-29. septembril siidrifestivalil “IX Salón internacional de les Sidres de Gala“, mille raames toimus ka siidritootjate konkurss, kus osalejaid oli üle maailma. Täpsemalt 85 toodet tosinast riigist.

Hindamine toimus pimedegustatsiooni käigus ja rahvusvaheline žürii koosnes tootjate esindajatest, mis annab olulist kaalu konkursi tõsiseltvõetavusele.

Tooted jaotati vastavalt siidri stiilile erikategooriatesse. Tori Siidritalu šampanjameetodil valminud poolkuiv siider saavutas omas klassis Kuldmedali.

Karmo Haas: “Oleme väga meeldivalt üllatunud, et tihedas rahvusvahelises konkurentsis meie toode nii kõrged punktid sai. Nüüd võib julgelt öelda, et Eesti õuntest kääritatud siider on maailmatasemel ja konkurentsivõimeline suurte siidrimaadega. Mul on siiralt hea meel ka selle üle, et lätlastel läks konkursil väga hästi. Sest maailmamastaabis oleme Lätiga nagu kaks kõrvuti küla ja usun, et meil oleks tulevikus mõistlik ennast ühiselt presenteerida ja turundada Baltimaade siidritootjatena.”

Eestist osales konkursil sel aastal Tori Siidritalu, Lätist ja Soomest osales samuti kummastki üks tootja.

Auhinnatud said veel Tori Siidritalu toodetest Jääsiider pronksmedaliga ja Rose´ hõbemadaliga.

Samal teemal:

Karmo Haas Foto Urmas Saard

 

 

 

Tori Siidritalu siider valiti Baltikumi parimaks traditsioonilisel meetodil valminud siidriks

Hayriye Kumaşcıoğlu, Türgi suursaadik Eestis ja Karmo Haas tervitavad kohtumisel Jõesuu  Siidri- ja Veinitalus Foto Urmas Saard

 

 

 

Suursaadikule maitses hästi alkoholivaba õuna-maasika limonaad