Sadalas vaadati näitust vihmavarjudest

28. septembril Jõgeva vallas Sadalas toimunud Maal elamise päeval äratas tähelepanu ennekõike näitus erineva vanuse, suuruse ja väljanägemisega vihmajavarjudest.

Vihmavarjude näitus Sadalas. Foto Jaan Lukas
Vihmavarjude näitus Sadalas. Foto: Jaan Lukas

[pullquote]Sadala nimetus ja paik seostub hästi sademetega[/pullquote]Vihmavarjude näituse korraldamise idee algataja Sadala Külade Teatri trupijuht Valdi Reinas märkis, et kui paar päeva tagasi oli koos ligi kaheksakümmend varju, siis Maa elamise päeva hommikuks saadi neid kokku 137.

Mitmeid vihmavarjusid tõid näitusele Sadala Külade seltsi juhatuse liikmed Pille Tutt ja Vilja-Mari Luhalaid. Agaralt varustasid näitust aktiivne kogukonnategelane Tiina Ivask ja tema tütar Siimusti lastekeskuse Metsatareke direktor Imbi Ivask.

Viimaselt Jõgeva maavanemalt Viktor Svjatõsevilt (tänane Jõgeva abivallavanem) oli näitusel ka tumepunane vihmavari, mis oli Jõgeva maavalitsuse kingituseks-inspiratsiooniks Jõgevalt võrsunud kirjaniku Betti Alveri luuletus, 100 Eesti luulepärli hulka valitud „Tulipunane vihmavari”. Oma vihmavarjudega aitas näitust atraktiivseks muuta Riigikogu liige Aivar Kokk.

Jõgeva lionsklubi esitles vihmavarju, mis saadud kingituseks Eesti lionspiirkonna kuberner Mare Kolsarilt 2014 aastal.

Jõgevamaa ajakirjandusveteran Anne Mihhailov andis näituseks vihmavarju, mille talle kinkinud õetütar Liina. Anne õde on kunagine Eesti jooksukuulsus Tiiu Müürsepp.

Valdi Reinasel tuli mõte korraldada vihmavarjunäitus põhjusel, et Sadala nimetus ja paik seostub hästi sademetega. Ta tänas kõiki, kes oma vihmavarjud näitusele tõid.

Teemapäeval esinesid Sadalas Jõgevamaa pärimusmuusikaansambel Tuustar, kupleelaulja Peeter Kaljumäe, oma toodangut pakkusid müügiks paikkonna põllumehed ja käsitöömeistrid. Ratsutada sai poni seljas. Mälumäng pühendati aastatel 1938-1941 Sadala koolis õppinud tulevasele teleajakirjanikule Valdo Pandile ja kogukonna ajaloole.

Jaan Lukas

Samal teemal:

Arnold vihmavarju all. Foto Urmas Saard

 

 

 

Kõik vihmavarjud Sadalasse