Lõuna-Eestist osaleb Prototroni ideekonkursil 36 meeskonda

Rahastu Prototroni ideekonkursile esitas Lõuna-Eestist oma idee kokku 36 meeskonda, neist 17 olid Kagu-Eestist. 15. oktoobril lõppenud Prototroni sügisesse taotlusvooru esitati kokku 192 taotlust, mille seast selguvad detsembri alguseks parimad.

Jõukuul selgub, kelle idee on väärt 10 000 euro suurust rahastust
Jõukuul selgub, kelle idee on väärt 10 000 euro suurust rahastust

Järgneva pooleteise kuu jooksul peavad meeskonnad suutma tõestada, et just nende idee on väärt 10 000 euro suurust rahastust, Tehnopoli inkubatsiooni ja Hedman Partersi õigusnõustamist.

Prototroni tegevjuhi Jana Pavlenkova sõnul täitus ideekonkursi korraldajate soov innustada rohkem kaasa lööma ka aktiivseid inimesi ja ettevõtteid väljastpoolt Tallinna. “Sel korral võtsime fookusesse mõned Eesti piirkonnad ning kolmandik taotlusi on laekunud sihtpiirkondadest – 35 esitati Ida-Virumaalt ning 36 meeskonda oli Tartust ja Kagu-Eestist. See näitab, et uudsete lahenduste ja ettevõtlikkuse potentsiaali on küllalt ka väljaspool Tallinna,” lausus ta.

Ideekonkursi taotlusi iseloomustab sel korral võrdlemisi lai tegevusalade kaetus. Hulganisti esitati taotlusi erinevate jagamismajanduse platvormide ehitamiseks. “Tõesti on sel korral projekte väga erinevates suurusjärkudes alates uudsest sisepõlemismootorist, robotitest kuni kitsede jälgimissüsteemini välja,” rääkis Pavlenkova. Sel korral on tegu ka väga rahvusvahelise seltskonnaga, taotlusi on esitatud näiteks Ukrainast, Venemaalt, Brasiiliast, Türgist, Norrast ja Hollandist. “Järelikult on sõnum Prototronist levinud väljaspoole Eesti piire, esimesed huvilised on rahastu üles leidnud ja selle üle on meil ainult hea meel,” lisas ta.

[pullquote]Võitjad kuulutatakse välja Tartus 9. detsembril peetava StartUp Day raames.[/pullquote]Oktoobrikuu jooksul hindavad esitatud taotlusi Prototroni eksperdid, kes annavad osalejatele tagasisidet ning valivad välja 20 meeskonda, kes saavad läbida Prototroni programmi: investordokumentide ja presentatsiooni koolitus ning personaalne nõustamine 24. novembril toimuval Mentorpäeval. Programmi tulemusena valitakse välja meeskondade TOP10, kes pääsevad tutvustama oma ideed Prototroni ekspertkogu ette. Võitjad kuulutatakse välja Tartus 9. detsembril peetava StartUp Day raames. Sama sündmuse raames tehakse teatavaks ka piirkondliku eripreemia võitjad.

2012. aastal Swedbanki, Teaduspargi Tehnopoli ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt asutatud prototüüpimise rahastu Prototron on tänaseks rahastanud 41 idee prototüüpimist kogusummas ligi 500 000 eurot. Mitmetest on välja kasvanud rahvusvaheliselt tuntud edulood nagu Lingvist, Flydog, coModule, GlobalReader ja Sprayprinter. Rahastajatena on liitunud Keskkonnaministeerium, Tallinna linn, Utilitas ja Hedman Partners.

Taotlusi järgmisesse vooru saab esitada 15. märtsini 2017 aadressil www.prototron.ee.

Samal teemal:

Jana Pavlenkova Foto Prototron

 

 

 

Kagu-Eesti inimesi ja ettevõtteid kutsutakse osalema Prototroni ideekonkursil