Kagu-Eesti inimesi ja ettevõtteid kutsutakse osalema Prototroni ideekonkursil

Käesoleval sügisel annab rahastu Prototron juba 15. korda välja 40 000 eurot selliste ideede elluviimiseks, mis aitavad muuta inimeste igapäevaelu lihtsamaks, paremaks ja mugavamaks. Ideekonkursile on tänavu eriti oodatud ideed Kagu-Eesti ettevõtjatelt ja ettevõtlikelt inimestelt ning piirkonna parima idee esitajale on välja pandud eripreemia. Ideid oodatakse 15. oktoobrini rahastu kodulehel aadressil www.prototron.ee.

Jana Pavlenkova Foto Prototron

Prototroni tegevjuht Jana Pavlenkova kutsus Väimelas peetud Võrumaa noorte ettevõtluspäeval kõiki esitama on nutikaid ideid konkursile, mille tähtaeg on 15. oktoobril. Foto: Prototron

Prototroni tegevjuht Jana Pavlenkova julgustab kõiki ettevõtlikke inimesi oma ideedega välja tulema. „Paljud Prototroni rahastusega lendu tõusnud ettevõtted ongi alguse saanud kellegi isiklikust probleemist ja sellele lahenduse otsimisest. Prototron aitab selle lahenduse ehk käega katsutava prototüübi valmis teha,“ rääkis Palvlenkova, kelle sõnul rahastab Prototron parimaks tunnistatud ideede teostamist kuni 10 000 euro ulatuses.

Võitjameeskonnad saavad lisaks prototüübi loomiseks vajalikule rahasummale erinevaid tugiteenuseid, mille hulka kuuluvad: Tehnopoli kuuekuuline inkubatsiooniprogramm, õigusabiteenused ja kommunikatsioonitugi. Nii saavadki ideedest käegakatsutavad tooted, lahendused ja ärimudelid, mis meelitavad ligi investoreid ja uut rahastust.

„Tugiteenused on kui motivatsioonipakett ja mõeldud selleks, et toetada meeskonda nende idee arendamise teekonnal. Üksinda garaažis nokitsedes on tulemus üks, oma meeskonnaga teiste startuppide kõrval toetavas inkubaatorkeskkonnas hoopis teine. Lisaks suunavad meeskondi oma valdkonna spetsialistidest mentorid,“ selgitas Pavlenkova.

Ideevõistlusele on oodatud kõik eraisikud ja ettevõtted, noored ja vanad, kogenud ja algajad, töötavad ja õppivad, linnast ja maalt. Kusjuures tänavu on konkursile eriti oodatud innovaatilised ideed just Põlva, Võru- ja Tartumaalt. Piirkonna parimale ideele, mis ei jõua seekordse vooru võitjate sekka, on kavas välja anda eripreemia erinevate tugiteenuste näol, et innustada siinseid ettevõtlikke inimesi ning anda kohalikule ettevõtlusele täiendavalt hoogu juurde.

[pullquote]Prototroni ekspertkogu valib kandidaatide seast välja 20 parimat meeskonda, kes saavad personaalset nõustamist ja juhendamist oma idee lõppesitluseks ettevalmistamisel Prototroni ekspertkogule.[/pullquote]„Kaotada pole ju midagi, ainult võita! Konkursil osalemiseks tuleb vaid lihtsalt kirjeldada oma ideed, kusjuures kõik ideed saavad asjatundlikku tagasisidet, millised on võimalikud kitsaskohad ning kuidas taotlust veelgi paremaks muuta,“ kutsus Pavlenkova kõiki aktiivseid inimesi konkursist osa võtma.

Prototroni on oodatud kõik ideed, eriti mehatroonika, elektroonika, infotehnoloogia ja rohelise tehnoloogia valdkondadest. Prototroni ekspertkogu valib kandidaatide seast välja 20 parimat meeskonda, kes saavad personaalset nõustamist ja juhendamist oma idee lõppesitluseks ettevalmistamisel Prototroni ekspertkogule. Detsembri alguses pääsevad 10 parimat meeskonda ekspertkogu ette oma ideed kaitsma ning 9. detsembril kuulutatakse välja Prototroni võitjaid.

2012. aastal Swedbanki, Tehnopoli ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt asutatud Prototron on tänaseks rahastanud 35 idee prototüüpimist kogusummas 380 000 eurot. Mitmetest rahastatud ideedest on välja kasvanud rahvusvaheliselt tuntud edulood nagu Lingvist, Flydog, coModule, GlobalReader ja Sprayprinter. Rahastajatena on Prototroniga liitunud Keskkonnaministeerium, Utilitas ja Hedman Group ning Tallinna linn.

Taotlusi saab esitada aadressil: www.prototron.ee kuni 15. oktoobrini 2016 kell 23:59.

Prototron osaleb aktiivselt tänavuse ettevõtlusnädala üritustel Võrumaal ja Põlvamaal, et tutvustada nii koolinoortele kui ka ettevõtjatele oma nutikate ideede rahastamise võimalusi. Prototroni tegevuse kohta saab lähemat infot järgmiste sündmuste raames: 29. septembril Võrumaa noorte ettevõtluspäeval Tsentris (Väimela), 5. oktoobril Põlvamaa ettevõtluspäeval ja 6. oktoobril Võrumaa ettevõtluskonverentsil „Tii ummamuudu“.