Õpilased saavad oma unistuste koolisööklaid luua

Tervise Arengu Instituut kutsub kõiki kooliõpilasi osalema loovtööde konkursil „Koolisöökla minu unistustes”, kus saab läbi joonistuse või video edasi anda oma nägemuse, milline peaks olema üks meeldiv ja hubane koolisöökla.

Loovtööde konkurssi erinevatel koolitoidu ja koolisööklaga seotud teemadel korraldab instituut tänavu kuuendat korda. Eelmisel aastal said õpilased fantaseerida teemal „Kui ma oleksin koolikokk” ning siis laekus kokku 528 tööd. „Konkursi eesmärk ongi võimaldada noortele kaasa mõelda tervisliku koolilõuna teemadel,” lausus Tervise Arengu Instituudi projektijuht Reelika Viitamees. „Nii väärtustavad nad ka enam koolikokkade igapäevast tööd ning samas saavad toitlustajad õpilaste tööde varal muuta koolitoitu mitmekesisemaks, uudsemaks ning sööklaid meeldivamaks paigaks.”

Konkursil võivad osaleda kõik kooliõpilased 1.-12. klassini. Algklasside õpilased saavad konkursil osaleda tasapinnalise töö ehk (arvuti)joonistuse, maali või kollaažiga, põhikooliõpilased kas tasapinnalise töö või videoga ning gümnaasiumiõpilased videoga. Tasapinnaline töö tuleb valmistada individuaalselt, videod kas grupi või klassi ühisloominguna. 

Võistlustöid saab Tervise Arengu Instituuti saata kuni 19. oktoobrini. Žürii valib parimad tööd välja 12. novembriks. Iga vanuseklassi parima töö esitaja saab auhinnaks MP3-mängija, teise ja kolmanda koha võitjatele on auhinnaks raamatupoe kinkekaart. Parima video esitanud põhikooli või gümnaasiumi grupile on auhinnaks LCD-teler, mida tuleb sõbralikult jagada klassi või koolikaaslastega.

Loovtööde konkursiga samal ajal on käimas on ka 2012. aasta parima koolisöökla valimine. Kõik koolid, kes soovivad selles kaasa lüüa, saavad endast teada anda veel kuni 18. septembrini. Eesti parim koolisöökla selgub oktoobri lõpus.

Lisainfot nii loovtööde konkursi kui parima koolisöökla valimisest leiab siit.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap