Tartu Kunstikooli maalipraktika toimub traditsiooni kohaselt Pühajärvel

Juuni algul kolis Tartu Kunstikool peaaegu täies koosseisus Pühajärvele. Algas igasuvine maalipraktika. Nii on tehtud juba üle 60-ne aasta.
Kahe nädala jooksul võib Sihval ja Pühajärve ümbruses kohata maalikastide ja -alustega värvikaid persoone, kes sealsed maastikupildid paberile talletavad.
Maalipraktika on Tartu Kunstikooli traditsioon aastast 1951. Iga õppeaasta lõpul sõidetakse nädalaks või paariks looduskaunisse kohta Eestimaal. Sel aastal on õpilased majutatud Pühajärve Põhikooli.

Iga päev maalitakse kokku 8 tundi: 4 tundi ennelõunal ja 4 pärastlõunal. Iga päev valmib kaks A2 formaadis tööd. Uue päeva alguses antakse uus teema: näiteks maalitakse metsa või järve, inimesi või hooneid. On tehtud ka öömaalimist, kus hommikul selgub, et ööhämaruses on valitud paletilt eriti intensiivsed toonid.
Pühajärvele sõidavad esimeselt ja teiselt kursuselt 47 õpilast. Lisaks mõned täiskasvanud õppijad, vilistlane Jaan Rõõmus ning õpetajad Vilja Vendelin-Reigo ning Hillar Uudevald. Maalipraktikal juhendavad maalikunstnikud Peeter Krosmann, Marina Aleksejeva ja Olivia Lipartia ning keraamik Tõnis Kriisa.
Tartu Kunstikool