Rosmal saab vaadata filmi intuitiivpedagoogikast

Rosma koolipere ootab külla nii vanemaid kui kõiki teisi huvilisi. Foto: Rosma Haridusselts
Rosmal jätkub ka sel poolaastal Vanemate Kool, mille järjekordne koolipäeva toimub kolmapäeval, 25. jaanuaril algusega kl 18.00 – põhiteemaks intuitiivpedagoogika koos äsja tõlgitud filmi vaatamisega põnevast Solviki koolist Rootsis.

Põlva külje all tegutseva Rosma kooli ja lasteaia õpetajad koolitasid ennast aastatel 2007-2009 Rootsis Järnas Solviki waldorfkoolis intuitiivpedagoogika koolitustel. Need koolitused olid omalaadseks kirsiks tordil, mis andsid õpetajatele julgust järgida südant, mitte normatiive, lihvisid pilti inimeseks olemise võimalikkusest ja võimaldasid ka ennast tundma õppida.

Nüüd on Rosma Haridusseltsi inimesed äsja eesti keelde tõlkinud filmi, mis avab Solviki õpetajate põhimõtteid, kuidas kool peaks tegutsema, kuidas lapsed saavad hirmuta koolis käia jne. Vaadates seda filmi võib juhtuda, et mõranevad vaataja ettekujutused koolisüsteemist ja meisse imbuvad kahtlused vabaduse võimalikkusest. Võtke see aeg ja tulge vaatama, kuidas inimesed on teostanud oma tõekspidamised ja kuidas ühiskond võidab inimeste julgetest ettevõtmistest.

Huvilistel on võimalik ka endal liituda Solviki koolis toimuva intuitiivpedagoogika kursusega, mille järgmine kohtumine toimub juba selle nädala teises pooles neljapäevast pühapäevani. Solviki kooli kohta võib lähemalt lugeda siit.

Vanemate Kooli tunniplaan kolmapäeval, 25. jaanuaril:

18.00 – 18.30 Soojendusmängud Külli Volmer
18.30 – 19.30 Kolmekuningameeleolu – sihi leidmine elus, inimese mina teadvustamine. Sotsiaalsus. Waldorfkoolis ja -lasteaias individuaalsusega arvestamine – kuidas seda tehakse. Vabakasvatus?! Heli Kudu
19.30 – 20.30 Intuitiivpedagoogika Rootsi Solvik kooli näitel. Filmi vaatamine. Tõlgib Riina Velmet

Traditsioonilise vahetunni võileivad süüakse sõbralikult enne kojuminekut muljetades. Nagu koolilapsele kohane, pane kotti vahetusjalanõud ja võileivaraha. Vanemate Kooli toetab EASi Kohaliku Omaalgatuse Programm.

Konkreetse päeva infot vaata jooksvalt kodulehelt: www.rosma.edu.ee
Küsimustele vastavad Külli Volmer, tel 5302 2793, ja Heli Kudu, tel 522 4639.

Allikas: Rosma Haridusselts