Uue Ajastu Festival jätkub tänavu rahu sagedusel

Hetk mulluselt Uue Ajastu Festivalilt Põlvas. Foto: UAF
Põlva linnas möödunud aastal esimest korda toimunud alternatiivmuusika- ja kunstifestival Uue Ajastu Festival (UAF) toimub tänavu jälle. Kultuurisündmuse omalaadsus seineb lisaks muusikaelamusele efektses linnaruumi kujundamises visuaalkunstiga õhtuhämaruses ning koostöös maastikuarhitektidega, kelle käe läbi muutub kontserdipaik ja Põlva vahelduv pinnamood koduselt hubaseks keskkonnaks.

11. augustil rahu sagedusele häälestuv Põlva linnaruum täitub neljaks päevaks kunstinäituste, kontsertide, tänavamuusikute, luuleesituste, klubiürituste ja koosistumiste ning palju muu põnevaga, millele festivali peakorraldaja MTÜ Munalinn ruumi kasvada jätab. Mis täpselt neil päevil Põlvas toimuma saab, seda keegi ei teagi. Ka peakorraldajad Lehari Järg ja Martin Ruus mitte.

2010. aastal festivali alapealkirjaks olnud «Armastuse Sagedus» häälestub tänavu rahu sagedusele. «Kui oleme täis vihkamist ja hirmu, näeme maailma läbi vastavate filtrite. Kui aga oleme valmis andestama ja vihkamisest loobuma, võime näha maailma sootuks erineva paigana. Meie «sagedusest» ehk meeleseisundist sõltub kõik,» seisab festivali manifestis.

UAF-i kontseptsioon haakub ka sellega, et augustis külastab Eestit maailma tuntuim rahu eest seisja Tema Pühadus XIV dalai-laama. Festival on üks dalai-laama visiidi kuu ametlikke sündmusi.

Uue Ajastu Festival 2011: Rahu Sagedus kuulub ka Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi ning toimub Põlva sünnipäeva nädalavahetusel. Teine kultuuripealinna suursündmus ning samal nädalavahetusel Põlvas toimuv festival kannab nime Pillipidu Harmoonika. «Lõõtspillikontsert Harmoonika annab meie festivali rahu sagedusele hea väljundi – harmoniseerime linnaelu ja inimsuhteid,» rääkis üks korraldajatest Martin Ruus.

11.-14. augustil Põlvas toimuv kultuurifestival toob esinema mitmeid nimekaid esinejad. Teiste seas astub üles Vene post-rock bänd Mooncake, kelle etteastet võib pidada üheks osaks n-ö harmoniseerimisprotsessis, seda siis Eesti-Vene kultuurivahetuse kontekstis. Neljal päeval kuuleb ja näeb järgmisi Eesti ja välismaa artiste/koosseise: Kadi Uibo, Imandra Lake, Tallinn Daggers, Broken Spectacles, Vaiko Eplik ja Eliit, Liisi Koikson ja bänd, Silvi Vrait-Wright & Co., Superficial Random Knowledge Porridge, Mooncake, Mimicry, Kaido Kirikmäe, 3Pead, Mahavok, Outloudz ning E-Stuudio tütarlastekoor. Korraldajad jätavad ka siinkohal ruumi üllatusteks.

Uue Ajastu Festival ootab Põlvasse kõiki inimesi üle Eesti ja väljastpooltki, et ühiselt 11.-14. augustini Põlvas rahu sagedusel võnkuda. Täpsem info ürituse kohta on kättesaadav festivali ametlikult kodulehelt www.uueajastufestival.ee ning festivali Facebooki lehelt.

Allikas: Rivo Veski