Maailmafilmi festivalil täna viimane päev

Hetk filmist "Happy end". Foto: worldfilm.ee
Maailmafilmi festival tõmbab täna otsad kokku filmiga „Happy End“ koos Szymon Zaleskiga, kes jookseb arstikabinetist šamaanide juurde, lootuses seljatada tõsine haigus. Festivali lõpufilm „Kurtide laste maa“ oli 2010. aastal David di Donatello auhinna nominendiks parima Itaalia dokumentaalfilmi kategoorias.

Kell 10 – „Kivi, kala, jõgi“ jälgib kolme aasta jooksul väikese kasuperes kasvava tüdruku Ariana elu Itamatatiua kogukonnas.

Kell 12 – „Söepõletajad“ on film inimestest, kes valisid lihtsa elu looduse rütmis. „Jõhvikasaar“ on lugu Vene Münchhausenist, kes ehitab oma hoovi tuuleturbiini ja paneb mesitarud katusele.

Kell 14:40 – „Tubakas, tõed ja Rummikub“ toob vaatajateni neli lugu: Islami põhikooli Ababili kuuendast klassist, Rieti Rummikubi lauamänguklubist, Uli tubakapoest ja kohalikust politseinikust Ferryst.

Kell 17 – „Lo väike kuningriik” viib vaataja kaugesse Himaalaja mägismaal asuvasse külla. „Unistades Taj Mahalist“ on lugu Pakistani taksojuhist, kelle unistuseks on kordki käia Indias, et näha Taj Mahali.

Kell 19:15 – „Happy End“ ühtaegu naljakas, irooniline, uudishimulik, sissepoolevaatav liikumine kesk müüte, pettumusi, hirme… kuid ka kulgemine üksiku inimese ja tema elu tasandil.

Kell 20:30 – „Kurtide laste maa“ on lugu kurtidest lastest, kes vaikuse murdmiseks ja välismaailmaga suhtlemise võtme leidmiseks peavad väga palju õppima, olles pikalt eemal oma vanematest.

Festivali raames on avatud ka näitused nii ERMi näitusemajas kui Athena keskuses.

Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas (Kuperjanovi 9, Tartu): „Euroopa maitsed“ – 9 Euroopa muuseumi koostöös valminud näitus.

Athena keskuses (Küütri 1, Tartu): Arvo Iho näitus „Aastaring rannakülas“ ja Sander Hiire nomaadide hoburännakust Mehhikos kõnelev näitus „¡ ANDALEE!“

Maailmafilmi festivali korraldavad Eesti Rahva Muuseum ja Maailmafilmi Ühing. Ajakava ja täiendav info on Maailmafilmi veebilehel www.worldfilm.ee

Lisainformatsioon: Liivo Niglas, programmijuht, telefonil 5200874