Mitmel pool Eestis saab vaadata permakultuuri filmi

Kõik filmihuvilised on lähiajal oodatud vaatama huvitavat dokumentaalfilmi “Kavand eluks. Permakultuur: Toidumetsa talu lugu”.

Film on valminud Austraalias 2010. aasta septembris ning jutustab loo Brookmani perekonnast ja nende permakultuuri põhimõtetel toimiva mahetalu eelloost ja arengust 30 aasta jooksul. Film erineb paljudest keskkonna, toidutootmise ja inimkonna tuleviku teravaid probleeme käsitlevatest dokumentaalfilmidest selle poolest, et keskendub probleemide asemel konkreetsetele lahendustele, mida saab üks perekond ette võtta nende probleemide leevendamiseks.

Kuigi Eesti kliima erineb Austraalia kliimast, siis põhimõtteid ja lähenemisviisi elupaiga rajamisele ja toidu kasvatamisele on sellest
filmist võimalik kindlasti õppida. Filmis on palju lühikesi intervjuusid pere liikmete, abiliste ja ka permakultuuri mõiste ühe autori David Holmgreniga. Samuti on intervjuude vahele pikitud animatsioone permakultuurse talu rajamiseks vajaliku maastiku profiili arvestamise ja vee liikumise analüüsi kohta. Lühike episood on ka linnade jätkusuutliku planeerimise teemal. Filmi pikkus on 1 tund 8 minutit, film on inglise keeles eestikeelsete subtiitritega.

Linastuse aeg, koht ja linastuskoha kontaktisiku telefoninumber:
3. mai kell 19 – Tallinn, Sakala 23a (Korteriühistute Liidu sildiga rohelise hoovipealse puumaja filmituba esimesel korrusel); 5117327
7. mai kell 18 – Paide Kogukonnakeskuse teisel korrusel, Tallinna tn 11; 5087217
21. mai kell 19 – Kunda küla kultuuriklubi, Viru-Nigula vald, Lääne-Virumaa; 55577770
5. juuni kell 13 – Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi maja, Pikk tn 2, Lääne-Virumaa; 53416962

Filmi koduleht: http://www.foodforest.com.au/Design%20for%20Life.html
Filmi reklaamklipp: http://www.youtube.com/watch?v=-sDmbbqsGIg

Kui Sul on ideid, kus seda filmi veel saaks näidata, siis võta minuga ühendust.

Permakultuurist saab põhjalikumalt lugeda siit (http://puhaselu.blogspot.com/2009/08/permakultuur-igauhe-okoloogiline.html)
või inglise keeles siit (http://en.wikipedia.org/wiki/Permaculture).

Alo Joosepson, joosepson@gmail.com, tel 5208554

One thought on “Mitmel pool Eestis saab vaadata permakultuuri filmi”

  1. 28.aprillil 18:00 linastub see film ka Tartu Keskkonnahariduse Keskuses (Kompanii 10) ja võimalik, tuleb veelgi linastusi mõnel pool Eestis. Nende kohta postitan kommentaarid hiljem.

Kommenteerimine on suletud.