SELGUS VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA AUTORILAULUDE KAVA

Eesti Keeled. Foto: Rene Jakobson

Päevatoimetaja


Viljandi pärimusmuusika festivali juurde kuulub kolmandat aastat autorilaululava. Pärimusmuusik Jaak Johansoni järgi nime saanud lava esinejad on selgunud ning kahe päeva jooksul kuuleb kuut kontserti. Viljandi publik saab võimaluse avastada nii vastseid kui juba tuntud laululoojaid.

Eesti Keelte uued liikmed Mari Jürjens ja Vaiko Eplik lisavad ligi 25 aastat tegutsenud koosseisule värskust ning kontserdil kõlavad nii juba tuntud kui ka uued lood. Priit Pedajas esitab koos Andre Maakeriga luulest ja elu minoorsetest radadest ajas sündinud laule. Leana Vapperi ja Kulno Malva ühislooming “ööLooD” viib kuulajad öisest rahust inspireeritud unistustesse. Eva Eensaar ja Krista Citra Joonas pakuvad albumi “Maailma äär” esitlusel muusikalist rännakut, põimides erinevate paikade ja aegade mustreid. 90ndatel punkbändides ja setu koorides muusikategemisi alustanud Lauri Sommer, tuntud ka kui Kago, ühendab oma loomingus folkbluusi Eesti väärtluulega. Viljandis elav Tšiili kitarrist, produtsent ja laulukirjutaja Tomás del Real tähistab soolokontserdiga oma loomingu avaldamise 10. aastapäeva, tuues kuulajate ette tema kõige meeldejäävamad laulud uutes seadetes.

Autorilaulud kõlavad sel aastal uues kohas, hea akustika ja mahutavusega Viljandi Baptistikiriku saalis. “Püüame selles paigas pakkuda autori ning ta loodu kokkusaamist kuulajatega võimalikult liigsetest tuledest ja viledest ekstraheerituna – ideaalis laulu tegija oma hääle, pilli ja kaalutud sõnadega,” rääkis autorilaululava programmipealik Ants Johanson.

Jaak Johansoni lava kontsertidele saab erandina osta ka üksikpileteid, kuna autorilaulude süda asub väljaspool festivaliala. Sisse pääsevad ka festivali erinevate passitüüpide omanikud, kellelt lisatasu ei küsita, kuid esmalt juhatatakse saali piletiomanikud ning pääs kontserdile toimub järjekorra alusel, vabade istekohtade olemasolul. Neli päeva kestval Viljandi pärimusmuusika festivalil saab Jaak Johansoni lava esinejaid näha reedel, 26. juulil ja laupäeval, 27. juulil.

Esinejatega saab lähemalt tutvuda festivali kodulehel viljandifolk.ee.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap