MÄLESTATI ESIMESE SINIMUSTVALGE LIPU ÕMBLEJAT

Fotogalerii

Eesti lipu 140. sünnipäeva hommikul Emilie Rosalie Beermanni kalmul Viljandi Vanal kalmistul.

Foto: Karin Mägi

Päevatoimetaja

Eesti Lipu Selts ja Viljandimaa Muinsuskaitse Ühendus korraldasid ühiselt sinimustvalge lipu 140. sünnipäeva hommikul mälestuskogunemise Emilie Rosalie Beermanni kalmul Viljandi Vanal kalmistul, kuhu kogunesid Viljandimaa koolide õpilasesindused ja teised, kes peavad kalliks meie esimese lipu õmbleja mälestust.

Lipurivistuses seisid Kalmetu Kooli, Heimtali Põhikooli, Paistu Kooli, Saarepeedi Kooli, Viiratsi Kooli, Kolga-Jaani Kooli, Holstre Kooli ja Tarvastu Gümnaasiumi õpilased ning Sakala ringkonna kodutütred ja Sakala Maleva noored kotkad.

Eesti lipu 140. sünnipäeva hommikul Emilie Rosalie Beermanni kalmul Viljandi Vanal kalmistul.

Foto: Karin Mägi

Mälestushommiku avas Eesti Lipu Seltsi liige ja Kalmetu Kooli direktor Ain Keerup. Kõnelesid Viljandimaa Muinsuskaitse Ühenduse esimees Jaak Pihlak, Eesti Lipu Seltsi juhatuse liige Trivimi Velliste ja Naiskodukaitse Sakala ringkonna esinaine Jane Särg. Õnnistussõnad lausus piiskop Marko Tiitus.

Eesti lipu 140. sünnipäeva hommikul Emilie Rosalie Beermanni kalmul Viljandi Vanal kalmistul.

Foto: Karin Mägi

Külauudistele teadaolevalt jätkus täna Beermanni haua külastamine ka pärast ametliku osa lõppemist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap