KÜMME AASTAT TRE RAADIOT PÄRNUS – KOHALIK JA KODUMAINE!

Intervjuu

Video ja fotogalerii

Tre Raadio Pärnu stuudio tähistab oma kümnendat sünnipäeva – pildil Katrin Tõnismäe, Hanna Köster, Ahti Puudersell, Regina Jaakson, Kaia Lääne.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tre Raadio Pärnu stuudio tähistab oma kümnendat sünnipäeva – Katrin Tõnismäe, Hanna Köster, Ahti Puudersell, Regina Jaakson, Kaia Lääne. Video: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard, reporter

Tre Raadio Pärnu alustas tööd 2014. aasta 5. mail endise Pärnu Päikeseraadio jälgedes. Seega täitub tänasega kümme aastat. Palju õnne ja edu Pärnu stuudiole! Tagasivaates kümnele aastale vestleb raadio Pärnu reklaamimüügi juht Katrin Tõnismäe.

Katrin, alustasid Pärnu stuudios üheaegselt esimese saate päevaga. Mis sellest päevast meenub?

See päev oli uus, nagu septembrikuus ja kõike põnevat oli sellel päeval mulle pakkuda. Uue nimega Tre Raadio sai Pärnus hoos sisse: uus juht, uued kolleegid ja suured muutused raadio programmis. Alustades juba uue muusika valikuga. Muusika retrohittidest tänapäevani 51% Eesti muusikat. Päev oli täis rõõmu ja häid emotsioone, kuna olen väga uudishimulik ja kirglik müügiinimene. Antud töö ei olnud mulle võõras, olin seda tööd teinud juba kaks aastat Pärnu kohalikus Päikese Raadios. Ma armastan oma tööd väga ja iga uus pakub taas põnevaid väljakutseid ning enese arengut. Lisaks avanes võimalus teha müüki juba suuremas levialas ning Pärnule lisandus ka Rapla ja Raplamaa leviala, millele järgnesid järk järgult teisedki levialad üle Eesti.

29. aprilli intervjuus räägib Raeküla Vanakooli keskuse arendusspetsialist Marina Mesipuu-Rhun kogukonnakeskuse tegemistest, küsimusi esitab Regina Jaakson.
Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Kuidas nii juhtus, et Päikese raadio asendus Tre Raadioga?

Tulid uus juht ja uued tuuled. Sellega seoses vahetus ka Päikeseraadio nimi Tre Raadioks, mis tähendab itaalia keeles kolme. Seda raadiot alustasid interneti raadios kolm vahvat noormeest, neist
üks praegune tegevjuht Siim Pohlak. Olen väga tänulik oma eelnevale tööandjale Urmas Salmule, kes soovitas mind väga uuele juhile Siim Pohalakule. Peale läbirääkimisi otsustasin proovida uue nimega kohalikus Pärnu Tre Raadios. Reklaamimüügi juhina on mulle oluline meie kuulajate arv ja huvitav ning mitmekülgne raadio programm, mis paneb kuulajate kõrvu kikitama ja viib kohalikule inimesele kiiresti uue info uudistena kätte ja muidugi toob kuuldele väga hea muusika. Selleks, et programm oleks huvitav ja kuulama panev, oli vaja ka häid saatejuhte ja uudistetoimetajat.


Tre Raadio Pärnu stuudio tähistab oma kümnendat sünnipäeva – pildil Katrin Tõnismäe. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kellega alustati ja kes praegu toovad igal päeval raadiokava kuulajateni?

Esimest tööpäeva alustasid koos minuga saatejuhid Hele-Kai Valtenberg ja Ivo Uslov. Edasi liitus mõne aja pärast meiega palju erinevaid ja tublisid saatejuhte: Regina Jaakson, Meelis Sarv, Ahti Puudersell, Andris Avamere, Lauri-Kare Laos, Jana Kivi, Piia-Karro Selg, Merin Varendi. Lisan veel Kaie Segeri ja Jaanus Jantsoni nimed. Nüüd näen, et kümne aastaga on meiega koostööd teinud kokku tosin ägedat saatejuhti.

Vaata samuti: NAISED RAADIOST VÄLJAS

Elu on pidevas muutuses ja ka meie raadio käib ajaga kaasas. Kauni ja selge häälega toob kohalikud uudised ja „Aktuaalne Pärnumaal” saated kuulajateni kõikvõimas Regina Jaakson, kes on väga naiselik, õrn, armas ja soe Naine [toimetaja: Katrini poolt rõhutult viimane sõna suure algustähega].

Millele on Pärnu stuudios pearõhk asetatud?


Kohalikud uudised ja muusika läbi viimase kolme aastakümne.

Milline saade või eetriaeg kuulajate arvukuselt on kõige eelistatum?


„Aktuaalne Pärnumaal”, „Hommik” ning „Töölt koju” ja „Soovisaade”.

Kes on Pärnu stuudio kuulajad? Kas kuulatakse ka kaugemal kui Pärnumaal?

Tre Raadio Pärnu stuudio tähistab oma kümnendat sünnipäeva – pildil Ahti Puudersell.
Foto: Urmas Saard / Külauudised


Pärnu Tre Raadiot kuulatakse eelkõige Pärnus ja Pärnumaal ja Läänemaal. Samuti kuulatakse meid interneti raadiost üle maailma. Tre raadiojaamade grupp tegutseb tänaseks üle Eesti. Erinevatel sagedustel töötavad Tre Raadio, Ring FM ja Ruut FM jaamad moodustavad Eesti suurima kohalike raadiojaamade võrgustiku, mis katab ära pea kogu riigi mandri osa ning osa saartest Hiiumaal ja Saaremaal, neile lisaks Tallinna, Tartu ja teised suuremad linnad. Samuti katame ära maapiirkonnad. Meid kuulab Pärnus üle 25 000 inimese ja üle Eesti 100 000 kuulajat vanuses 25 kuni 59. Olen tänulik, et saan pakkuda koos Pärnu müügitiimiga Tre Raadio väärtust läbi raadioreklaami kliendi vajadusi arvestades. Meie kliendid on väike- ja suurettevõtjad. Suur aitäh armsad firmade juhid ,et usaldate meie Tre Raadio, Ring FM ja Ruut FM kanaleid. Suur aitäh minu Pärnu müügitiimile, Hanna Köster ja Kaia Lääne, et teiega koos jõuame aidata rohkem erinevaid ettevõtteid brändida ja teha mitmesuguseid kampaaniaid ja leida suurepäraseid lahendusi klientidele, luues nõndaviisi ettevõtetele raadio vahendusel suurt väärtust. Kohalikus Tre Raadios edastatud reklaam on efektiivsem, seda võetakse olulise infoallikana. Samuti jõuab info kiiresti inimesteni.

Milliste mõtete, kavatsuste ja uuendustega astub Pärnu stuudio järgmisesse aastakümnesse?

30. aprilli Pärnu linna Pooltunnis räägib abilinnapea Ene Täht eestikeelsele õppele üleminekust, küsimusi esitab Regina Jaakson. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised


Sooviga olla kuulajatele jätkuvalt hea kaaslane igas päevas ja reklaamipartner kohalikule ning kodumaisele ettevõtlusele, et elu Eestis ikka edeneks. Arengutest on sooviks suurendada raadios oma nähtavust nutiseadmetes, kuhu raadio kuulamine aina enam kolib. Olen tänulik oma juhile Siim Pohlakule. Tänu temale olen saanud teha maailma ägedamat tööd, kasvada ja areneda läbi töö ja erinevate koolituste. Parim kingitus enda jaoks on võimalus teha tööd mida armastad. Suur kummardus austuse, usalduse ja mõistmise eest. Väga tänan ka oma varasemaid ja praeguseid kolleege nii ägedalt toreda koostöö eest. Teie olete ühed parimad pärlid minu elus! Tänu headele inimestele on ka töö väga nauditav!

Tre Raadio Pärnu stuudio tähistab oma kümnendat sünnipäeva – pildil Hanna Köster, Katrin Tõnismäe, Kaia Lääne. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Regina eestvedamisel ehib Tre Raadio juba päris mitmendat aastat helkurpuud. Kas Pärnu stuudios on veelgi sarnaseid inimestest hoolivaid ettevõtmisi?

Helkuripuud on ehitud kokku üheksa aastat. Minu laps Cassandra alustas esimesest klassist ja nüüdseks on sellest märkamatult saanud üheksa aastat. Panustamine kogukonda on minu igapäeva elu osa. Mina panustan Pärnu EENA klubi kaudu kogukonna tegemisse 2020. aastast. Juba neli kuud pärast liitumist sai minust EENA klubi president (1,8 aastat). Oluline on innustada naisi ja neid inspireerida, toetada karjääri teekonnal heade mõtetega. Mõte on naisi suunata ja toetada, et nad julgeksid astuda julgemaid samme ettevõtluse poole või olla lihtsalt julged ja ettevõtlikud. Oskaksid rohkem ennast väärtustada. Selle raames saame iga kuu vähemalt korra kuus kokku, teeme erinevaid ettevõtlusele suunatud koolitusi. Lisaks teeme veel palju erinevaid silmaringi laiendavaid tegevusi ja üritusi.

Tänan, Katrin, ja ikka edukalt edasi!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap